More

  Şcoala Specială din Paşcani la ceas aniversar -VIDEO

  Array

  Şcoala Specială din Paşcani la ceas aniversar. La cei aproape 40 de ani cât a împlinit de când e unitate cu profil special, a fost organizat un spectacol iar invitaţii veniţi de la instituţiile importante din Iaşi au putut vedea cum şi mai ales prin ce metode au fost îmbunătăţite condiţiile de școlarizare. Conducerea instituţiei şi cadrele didactice implicate în dezvoltarea şcolii au primit un cadou de la Prefectura, iar două profesoare care ies la pensie au primţi plachete şi flori de la inspectroii şcolari.

  sc sp nedelcu
  În haine de sărbătoare s-a îmbrăcat Şcoala Specială din Paşcani. Copiii emoţionaţi alături de cadrele didactice au pregătit ca totul să fie perfect. Oaspeţii au fost întâmpinaţi cu obiecte făcute chiar de elevii speciali, de la tablouri până la globuri sau vaze, iar directorul instituţiei a vorbit emoţionată că şcoală a ajuns la „maturitate”, la 39 de ani.

  Pe lista invitaţilor au fost părinţi, parteneri, colaboratori, voluntari, ONG-uri, autorităţi locale şi judeţene. Evenimentul a început cu imnul şcolii.

  Tot astăzi a fost lansată şi revista şcolii. Ajunsă la cea de-a 9 a ediţie, în „Special de Paşcani” sunt scrise gândurile şi proiectele profesorilor. Printre poveştile cadrelor didactice găsiți despre incursiunea în lumea copiilor, impresiile despre Finlanda sau rezultatele concursurilor la care au participat.

  iris sc sp

  După ce invitaţii au adresat câte un mesaj din partea instituţiilor pe care le reprezintă, au fost poftiţi să viziteze cabinetele şi laboratoarele şcolii. Înainte însă au urmărit trupa de dans a şcolii, „Iris” care a participat la numeroase concursuri prin ţară de unde s-a întors cu premii.

  Vineri, 4 decembrie, la Şcoala Specială din Paşcani va avea loc „Ziua jocului şi a voluntariatului ” când se vor derula, împreună cu elevii voluntari din municipiul Paşcani, fazele pe şcoală ale următoarelor concursuri: Concursul Regional „Iarna veselă”, Concursul Judeţean la tenis de masă, etapa pe şcoală şi Concursul „Ghetuța lui Moş Nicolae”.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI