21.2 C
Paşcani
joi, septembrie 21, 2023

“ Scoala sigurantei”: Activități preventive ale polițiștilor cu elevii pascaneni

Activități preventive ale polițiștilor ieșeni la Școala Gimnazială “Iordache Cantacuzino” din Pașcani. În cadrul unui program educativ, elevii de clasa I au avut prilejul de învăța direct de la reprezentanți ai Poliției Române, cum să conștientizeze pericolele care îi înconjoară, cum să le evite și cum să le gestioneze în cazul apariției lor.

Micuții și-au însușit multe informații utile privind siguranța acasă, pe stradă și la școală. Copiilor le-au fost adresate și întrebări practice pentru verificarea și consolidarea cunoștințelor. Răspunsurile au demonstrat că elevii cunosc o parte din regulile privind siguranța lor. Totodată au fost identificate potenţialele pericole cu care se pot confruntă copiii dar le-au fost prezentate și soluţii, prin metode educative, specifice vârstei lor.

Menționăm că activitatea face parte din cadrul programului educativ “Școala siguranței” inițiat de către Maspex România prin brandul Tedi, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi cu Poliţia Română.

Programul se adresează elevilor de clasa I (în anul școlar 2019-2020) şi are ca obiectiv consolidarea informațiilor privind siguranța școlarilor care s-ar putea confrunta cu pericole în drum spre școală, la școală, acasă sau în timpul vacanțelor.

 

Alte articole