24.1 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
24.1 C
Paşcani
marți, august 3, 2021

“Școala Părinților”,  un proiect exclusiv la Colegiul Tehnic C.F. “Unirea” din Pașcani

“Școala Părinților”,  un proiect exclusiv la Colegiul Tehnic C.F. “Unirea” din Pașcani

 

C.P. Zilele de sâmbătă, 12 mai 2018 și duminică, 13 mai 2018, au fost dedicate, la Colegiul Tehnic C.F. „Unirea”, unor activități inedite, centrate strict pe relația părinte-elev, reunite sub titlul „Școala Părinților”, activități care se desfășoară exclusive în școala noastră. Ele sunt parte a proiectului „Ferestre spre Succes”, din programul național ROSE.

Activitățile din ”Școala Părinților Unirea” beneficiază în acest an de expertiza a trei specialiști în coaching parental, relația adolescent – familie – profesor, din București. Aceștia au lucrat alături de patru profesori din școală – doamna director adjunct Ciopraga Corina, coordonator al activității de proiect „Școala Părinților”, doamnele profesor Turcu Alina, Luchian Maria și domnul profesor Timofte Claudiu și de psihologul școlar, doamna Năstase Simona.

Sâmbătă, activitățile s-au desfășurat atât separat, părinți și elevi, dar și împreună. Prima activitate, pe care elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a  au susținut-o separat de părinții lor, „Să ne cunoaștem”, a presupus chiar ideea de descoperire a membrilor grupului, format, la fel ca și grupul părinților, din 15 membri. Cea de-a doua activitate, „Rețeta Succesului”, a vizat construirea unei zile de success sau a unei zile care nu a fost prea plăcută. Pentru cea de-a treia activitate, „Dacă aș fi…”, elevii au trebuit să întruchipeze un personaj de poveste.

Agenda părinților a inclus mai multe tipuri de exerciții: „Cuvinte pozitive sau negative”, când au fost invitați să scrie pe pagini diferite serii de cuvinte care să producă emoții. Al doilea exercițiu al zilei a fost o activitate pe grupuri care a implicat recunoașterea diferitor tipuri de emoții. Al treilea exercițiu a presupus conștientizarea emoției transmise prin tonalitatea vocii.

Ziua a doua de activități a urmărit aceleași strategii de lucru, dar cu o serie nouă de exerciții, desfășurându-se în același interval orar ca și în ziua precedentă, 9-13.

Scopurile principale ale acestui proiect sunt: reducerea abandonului școlar, îmbunătățirea rezultatelor școlare ale elevilor dar și a relațiilor lor cu părinții.

 

Profesor Iuliana Gordin

Purtător de cuvânt, Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, Paşcani

 

Telefon: 0764.584.785

E-mail: iulyuss@yahoo.com

https://www.facebook.com/colegiultehniccfunirea/

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24.1 ° C
26.2 °
22.2 °
74 %
2kmh
93 %
mar
22 °
mie
28 °
joi
33 °
vin
28 °
sâm
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI