22.9 C
Paşcani
vineri, august 6, 2021
22.9 C
Paşcani
vineri, august 6, 2021

Scoala noua si spectacol de pomina, la Hirtoape – FOTO/VIDEO

Intreaga comunitate din satul Hirtoape, comuna Vanatori, a fost in sarbatoare la sfarsitul saptamanii trecute. Duminica, 23 septembrie, a avut loc inaugurarea sediului nou al Scolii Gimnaziale nr. 1. Evenimentul a inceput cu sfintirea unitatii de invatamant de catre un sobor de preoti.

Au fost alaturi de primarul din Vanatori, Constantin Lupu, oficialitati locale, precum edilii din Valea Seaca si Stolniceni-Prajescu, oficialitati judetene, prefectul judetului Iasi, Marian Serbescu, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, precum si reprezentanti ai Parlamentului Romaniei, deputatul, Vasile Axinte si senatorul, Victorel Lupu.

Investitiile actuale si cele care se vor derula in viitor au fost subiectul principal din discursurile lor. Presedintele CJ Iasi, Maricel Popa, a precizat ca aproape 10 milioane de euro vor ajunge in comuna Vanatori pentru implementarea proiectelor depuse de administratia locala.

Dintre toate, cea mai sigura investitie este cea in educatie, a precizat prefectul judetului Iasi, in fata multimii de oameni din sat, prezenta la eveniment.

A urmat apoi un spectacol de pomina pe scena Caminului Cultural „Constantin Stejar”.  Primii care au evoluat au fost talentele locale.

In ropote de aplauze, au urmat grupul „Jitaru” si Ansamblul etnofolcloric „Plaiesii” din Republica Moldova .

Mentionam ca lucrarile la Scoala Hirtoape au inceput in vara anului trecut, printr-un proiect cu o valoare de 1,3 milioane de lei fara TVA, finantat din Programul National de Dezvoltare Locala. Unitatea de invatamant a fost modernizata complet, s-au facut grupuri sanitare interioare si dotarile necesare. Primaria comunei a derulat simultan cu bani de la bugetul local, circa 200.000 de lei, lucrari pentru modernizarea gradinitei din acelasi sat, iar apoi amenajarea interioara a curtii.

SFINȚIREA ȘCOLII GIMNAZIALE HÂRTOAPE

SPECTACOL LA HÂRTOAPE: ANSAMBLUL PLĂIEȘII ȘI GRUPUL JITARU

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
22.9 ° C
27.2 °
18.7 °
41 %
5.4kmh
46 %
joi
23 °
vin
30 °
sâm
28 °
Dum
32 °
lun
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI