More

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare din municipiul Pascani. Decizia a fost luata de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi si comunicata si autoritatilor locale, dar si conducerilor celor doua institutii scolare.

  In ceea ce ii priveste pe elevi nu vor fi mari schimbari. Vor invata in aceeasi cladire, cea din Lunca si vor avea aceeasi profesori, doar numele scolii la care vor frecventa cursurile se schimba in “Iordache Cantacuzino. Din punct de vedere administrativ, conducerea unitatilor de invatamant din Lunca si Blagesti va fi subordonata scolii din Pascani, vor fi incheiate noi contracte de munca pentru personalul didactic si auxiliar, iar secretariatul va fi la sediul institutiei din Pascani.

  Modificarea apare si in planul de scolarizare pentru anul 2021-2022 care urmeaza sa fie aprobat de Consiliul Local Pascani.

  Mentionam ca initial au fost incercate si alte variante de preluare a scolii din suburbia Lunca, avand in vedere ca “Iordache Cantacuzino” se afla in proces de modernizare si isi muta cursurile la scoala din Fantanele.

  Din momentul in care s-a pus in discutie acest subiect, s-a incercat preluarea de catre Scoala Gastesti, dar centrul administrativ era prea departe.

  Motivul pentru care Scoala Gimnaziala Lunca isi pierde personalitatea juridica ar fi numarul tot mai mic de elevi de la an la an. De exemplu, in acest an scolar sunt inscrisi 265 elevi, iar pentru a isi mentine personalitatea juridica, ar trebui sa fie cel putin 300. La Lunca sunt 11 clase de elevi, iar la Blagesti sunt doar cinci clase de elevi. In cele doua unitati de invatamant sunt 27 de profesori, 7 personal contractual administrativ si doi angajati cu jumatate de norma.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primaria deschide, cu intarzaiere, al doilea flux de vaccinare. Cauta sa angajeze personal medical

  Primaria Pascani cauta sa angajeze personal medical si operatori tehnici pentru a deschide un nou flux de vaccinare la sala de sport de la...

  Gropi acoperite cu pavele, la solicitarea primarului

  La Pascani, gropile de pe strazi, cele lasate in urma de cei care se ocupa de intretinerea sau extinderea retelelor de apa si canalizare...

  167 de cadre didactice din zona Pașcani, Târgu Frumos și Hârlău programate pentru vaccinare in perioada 25 februarie – 3 martie

  Centre de vaccinare speciale pentru vaccinarea prioritară a personalului  din învățământul preuniversitar ieșean La nivelul județului Iași, pentru campania de vaccinare prioritară a personalului din...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp