24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Școala lipovenilor nu se închide

elefant.ro
vivacredit.ro
oferta.oceancredit.ro
credius.ro
creditfix.ro
creditprime.ro
fashiondays.ro
answear.ro
elefant.ro

Ultimele știri

Veşti bune pentru locuitorii dintr-o comună de lângă Paşcani. După săptămâni de discuţii şi controverse, astăzi Inspectoratul Şcolar Judeţean a luat decizia ca Şcoala din Brătești, Stolniceni Prăjescu să nu se închidă, deşi luna trecută administraţia locală a primit o înştiinţare prin care s-a solicitat ca de anul viitor clasa a V a să fie mutată la Şcoala Profesională din localitate. Anunţul a fost făcut de primarul comunei Costel Hugeanu.

Atât sătenii cât şi cadrele didactice nu au vrut să audă de această măsură. Fostul director al unităţii de învăţământ spune că acest lucru i-ar afecta pe elevi deoarece fiind de altă etnie ei fac ore de Limba rusă la şcoala din localitate şi vor trebui să renunţe la aceste cursuri dacă vor fi mutaţi. De asemenea, aceasta spune că la Şcoala din Brătești clasele au numărul minim de elevi pentru a funcţiona.

Părinţii spun că preferă să îşi trimită copii la un liceu din Paşcani decât să înveţe la Şcoala Profesională din Stolniceni Prăjescu.

Directorul şcolii, Ovidiu Olaru spune ca iniţiativa a fost din partea ISJ dar că a făcut demersuri pentru a păstra aceeaşi structura la cele două şcoli.

Menţionăm că la Şcoala din Brătești învaţă peste 170 de copii, inclusiv cei de la grădiniţă.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24 ° C
25.2 °
23.8 °
87 %
3.5kmh
98 %
mie
23 °
joi
29 °
vin
32 °
sâm
27 °
Dum
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI