More

  Structura anului școlar 2016 – 2017 a fost aprobata. Vezi când începe școala

  Array

  Ieri a fost aprobată structura noului an şcolar. Astfel şcoala va începe pe 12 septembrie şi se va termina pe 17 iunie 2017. Faţă de anul trecut, elevii vor sta mai puţin în vacanţa de iarnă, două săptămâni comparativ cu trei de până acum, iar fiecare unitate de învăţământ îşi va putea alege perioada când va fi ”Școala altfel”.

  Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru a aprobat ieri, 20 iulie structura anului şcolar 2016 – 2017. Conform documentului, noul an va începe pe 12 septembrie şi va avea o durata de 169 zile de cursuri împărţite în două semestre.

  Pe parcursul a 35 săptămâni de cursuri elevii vor avea trei vacanţe: vacanţa de iarnă 24 decembrie – 8 ianuarie, vacanţa intersemestrială 4 februarie – 12 februarie și vacanţa de primăvară 19 aprilie – 30 aprilie. Vacanţa de vară de vară va începe pe 17 iunie și se va termina pe 10 septembrie 2017.

  Elevii din învăţământul primar şi preşcolarii vor avea în plus o săptămână de vacanţă în perioada 19 octombrie – 6 noiembrie, iar absolvenţii de liceu şi gimnaziu vor intra în vacanţa de vară mai devreme, pe 26 mai, respectiv 9 iunie.

  Faţă de anii trecuţi programul naţional “Şcoala altfel” poate fi planificat de fiecare şcoală în parte având la dispoziţie trei intervale cuprinse între 21 noiembrie – 2 decembrie 2016, 27 februarie – 31 martie 2017 şi 15 mai – 9 iunie 2017 pentru învăţământul preşcolar şi primar sau 17 octombrie – 2 decembrie 2016, 27 februarie – 31 martie 2017 şi 15 mai – 9 iunie 2017 pentru învăţământul gimnazial, liceal, profesional şi postliceal.

  În zilele libere prevăzute de lege nu se vor face cursuri. Pe 5 octombrie –Ziua Internaţională a educaţiei, 1 iunie –Ziua copilului şi 5 iunie – Ziua învăţătorului în fiecare unitate de învăţământ se vor desfăşurară diferite activităţi care să marcheze aceste sărbători.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet