5.5 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Şcoala începe cu PERCHEZIŢII în GHIOZDANE. Vezi ce vor căuta autorităţile în genţile elevilor

Autorităţile au anunţat controale chiar de la primul clopoţel. Dacă printre manuale şi caiete elevii vor avea obiecte interzise, precum arme, băuturi alcoolice sau droguri, riscă scăderea notei la purtare sau chiar exmatricularea, informează România TV.

Pentru a elimina violenţa din şcoli, unităţile de învăţământ se vor transforma în mici fortăreţe. După paza drastică şi camere video, din toamnă urmează percheziţiile în ghiozdane. Primele şcoli care introduc acest sistem sunt cele din Capitală.

„Posibilitatea ca la intrarea în unitatea de învăţământ, prin sondaj, să poată fi examinată servieta copilului astfel încât să nu fie introduse anumite tipuri de obiecte în unitatea de învăţământ care după aceea pot sta la baza unor incidente de o gravitate mai mare”, a declarat Constantin Trăistaru, inspector şef ISMB.

Mai exact paznicii vor căuta în ghiozdane arme, cuţite, bricege, dar şi băuturi alcoolice sau alte substanţe interzise. Numai în Capitală, 5% dintre şcoli prezintă un risc crescut de infracţionalitate.

„Avem echipe mobile de intervenţie pentru a interveni în timp oportun acolo unde apar evenimente şi vom avea în atenţie acele şcoli cunoscute de către noi cu un grad ridicat de risc. Aceste şcoli vor fi supravegheate în mod deosebit de către efectivele de jandarmi ale municipiului Bucureşti”, a precizat Viorel Daskălu, director general Jandarmeria Capitalei.

Violenţa nu este singura problemă cu care se confruntă şcolile în pragul noului an. Peste 5.000 de unităţi de învăţământ din România nu au autorizaţie sanitară de funcţionare.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/scoala-incepe-cu-perchezitii-in-ghiozdane-paznicii-vor-verifica-daca-elevii-au-obiecte-interzise-vi_97715.html#ixzz2ekkLkEZT

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow