More

  Școala în renovare de patru ani

  Array

  Început de școală trist pentru copii din Heci. De aproape patru ani elevii doar visează cum ar trebui sa arate noua școală cu zece săli de clasă și două laboratoare. Unii dintre ei au terminat clasa a VIII a și au plecat spre alte școli dar cei din clasele mici vor fi nevoiți și anul acesta să învețe în gradiniță sau în casa socială din curtea bisericii, în două schimburi.

  Asta, în condițiile în care reabilitarea școlii a început încă din aprilie 2012. Firma care a câștigat licitația a oprit lucrările după doi ani pentru că nu au mai primit bani.

  Abia anul acesta s-a reușit anularea contractului, iar prin licitație Ministerul Educației a angajat o firmă din București pentru a finaliza lucrările de reabilitare la acoperiș, tâmplărie, încălzire, instalație electrică.
  Se estimează că lucrările vor dura de la șase la nouă luni. Valoarea totală a proiectului este estimată la trei milioane de lei.

  Reabilitarea, modernizarea și mobilarea școlilor este un proiect finanțat de Banca Mondială. Prin acest program se dorește să se restabilească siguranța clădirilor școlare, dar și creerea unor condiții optime de studiu prin amenajarea laboratoarelor, săli de sport și grupuri sanitare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI