More

  Școala în renovare de patru ani

  Array

  Început de școală trist pentru copii din Heci. De aproape patru ani elevii doar visează cum ar trebui sa arate noua școală cu zece săli de clasă și două laboratoare. Unii dintre ei au terminat clasa a VIII a și au plecat spre alte școli dar cei din clasele mici vor fi nevoiți și anul acesta să învețe în gradiniță sau în casa socială din curtea bisericii, în două schimburi.

  Asta, în condițiile în care reabilitarea școlii a început încă din aprilie 2012. Firma care a câștigat licitația a oprit lucrările după doi ani pentru că nu au mai primit bani.

  Abia anul acesta s-a reușit anularea contractului, iar prin licitație Ministerul Educației a angajat o firmă din București pentru a finaliza lucrările de reabilitare la acoperiș, tâmplărie, încălzire, instalație electrică.
  Se estimează că lucrările vor dura de la șase la nouă luni. Valoarea totală a proiectului este estimată la trei milioane de lei.

  Reabilitarea, modernizarea și mobilarea școlilor este un proiect finanțat de Banca Mondială. Prin acest program se dorește să se restabilească siguranța clădirilor școlare, dar și creerea unor condiții optime de studiu prin amenajarea laboratoarelor, săli de sport și grupuri sanitare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Compania lui Elon Musk va realiza modulul lunar pe care NASA îl va folosi să repună un om pe Lună în 2024

  NASA a ales compania lui Elon Musk, SpaceX, pentru realizarea modulului lunar cu ajutorul căruia agenţia spaţială americană intenţionează să repună un om pe Lună în acest deceniu, începând cu anul 2024, în cadrul programului Artemis. //

  Ministrul Educației: După ce se va încheia pandemia vom continua cu predarea online unde e potrivit. Se va include în contractul școlar

  Ministrul Educației: După ce se va încheia pandemia vom continua cu predarea online unde e potrivit. Se va include în contractul școlar. //

  Evenimentele culturale cu public ar putea începe de la 1 iunie

  Evenimentele culturale cu public ar putea începe de la 1 iunie. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet