10.2 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

Școala în renovare de patru ani

Început de școală trist pentru copii din Heci. De aproape patru ani elevii doar visează cum ar trebui sa arate noua școală cu zece săli de clasă și două laboratoare. Unii dintre ei au terminat clasa a VIII a și au plecat spre alte școli dar cei din clasele mici vor fi nevoiți și anul acesta să învețe în gradiniță sau în casa socială din curtea bisericii, în două schimburi.

Asta, în condițiile în care reabilitarea școlii a început încă din aprilie 2012. Firma care a câștigat licitația a oprit lucrările după doi ani pentru că nu au mai primit bani.

Abia anul acesta s-a reușit anularea contractului, iar prin licitație Ministerul Educației a angajat o firmă din București pentru a finaliza lucrările de reabilitare la acoperiș, tâmplărie, încălzire, instalație electrică.
Se estimează că lucrările vor dura de la șase la nouă luni. Valoarea totală a proiectului este estimată la trei milioane de lei.

Reabilitarea, modernizarea și mobilarea școlilor este un proiect finanțat de Banca Mondială. Prin acest program se dorește să se restabilească siguranța clădirilor școlare, dar și creerea unor condiții optime de studiu prin amenajarea laboratoarelor, săli de sport și grupuri sanitare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow