20.5 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

Școala Gimnazială Specială sărbătorește 40 de ani de învățământ special la Pașcani, lansând un volum omagial

Școala Gimnazială Specială sărbătorește 40 de ani de învățământ special la Pașcani, lansând un volum omagial

În perioada 19-21 decembrie 2016, Școala Gimnazială Specială Pașcani sărbătorește Zilele Școlii, prilej de celebrare a celor 40 ani de învățământ special la Pașcani, eveniment ce se înscrie în cadrul manifestărilor dedicate ”Zilelor învățământului special și special integrat ieșean”. Manifestările dedicate acestui eveniment se adresează în primul rând comunității, celor care de-a lungul timpului au sprijinit activitățile școlii prin activități de voluntariat, promovarea imaginii școlii, susținerea în implementarea proiectelor sau finanțarea unor activități. Vor fi invitați foști directori și profesori, personalități de la instituțiile administrative care patronează școala (Consiliul Județean Iași și Inspectoratul Școlar Județean Iași), reprezentanți ai instituțiilor partenere în procesul asistențial și didactic (Casa Corpului Didactic Iași, CJRAE Iași, Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, DGASPC), dar și personalități locale și părinți ai elevilor școlii. Programul cuprinde activități cu voluntari, întâlniri cu personalități, expoziții cu obiecte realizate de copii, concursuri pentru școlari. Va fi lansat volumul omagial „Special de Pașcani la 40 de ani de învățământ special în Pașcani”, numele „Special de Pașcani” devenind un brand în învățământul special românesc. Vor fi și surprize vesele și dulci.

Programul Zilele Școlii Gimnaziale Speciale Pașcani:
Luni, 19 decembrie – Ziua porților deschise – activități în parteneriat cu elevi voluntari.
• Cadouri de Crăciun: „Moș Crăciun în chip de lut” – Atelier de olărit și modelarea lutului
• Sport pentru sănătate – Tenis de masă
• Călătorie în lumea simțurilor – activități desfășurate în cabinetul de stimulare polisenzorială
• Rețete pentru sărbători – atelier de bucătărie
• Concursul regional „Iarna veselă” – faza la nivelul școlii – realizare de colaje și desene

Marți, 20 decembrie – Serbarea de Moș Crăciun – activitate în parteneriat cu Comitetul de părinți al școlii.
• Cântece, poezii, dansuri, colinde și urături pentru părinții și profesorii noștri în așteptarea lui Moș Crăciun.
• Uite a venit Moș Crăciun cu sacul plin cu cadouri.

Miercuri, 21 decembrie – Special de Pașcani la 40 de ani de învățământ special. Moment festiv cu invitați speciali: reprezentanți UAIC, actuali și foști inspectori școlari, foști directori, foști profesori, foști elevi, reprezentanții instituțiilor colaboratoare și partenere, alte persoane și oficialități alături de Specialii de Pașcani.

Din program:
• „Special de Pașcani” intonat de corul școlii
• Realizări peste ani
• Prezentarea clipului Școlii – Special de Pașcani la 40 de ani
• Decernare de titluri și distincții de onoare
• Lansarea volumului omagial „Special de Pașcani la 40 de ani de învățământ special!”
• Lansarea volumului „Educația specială. Ghid metodologic”, autori Alois Gherguț, Luciana Frumos, Gabriela Raus
• „Particularități ale educației speciale în Europa” Ghid metodic
din experiența acumulată în proiectul Erasmus+, Realizarea dimensiunii europene a şcolii prin integrarea de modele europene în şcolarizarea copilului cu dizabilităţi 2014-1-RO01-K101-0014 – publicație on-line pe site-ul școlii www.scoalaspecialapascani.ro
• Program artistic cu trupele de dans Iris și Busuiocul
• Surpriză din partea colectivului de profesori al școlii.

Școala Gimnazială Specială Pașcani asigură servicii educaționale și terapeutice elevilor cu dizabilități mintale ușoare, moderate, severe și asociate din Pașcani și zonele limitrofe având ca misiune integrarea școlară, profesională și socială a acestora.

În ultimii ani, școala a implementat o serie de proiecte cu finanțare extrabugetară și europeană în scopul de a îmbunătăți serviciile terapeutice și de asistență psihopedagogică. Astfel au fost realizate cabinetele de artterapie, de stimulare multisenzorială, laboratorul de bucătărie, reușind să includă în programul educațional și terapeutic metode moderne de intervenție pentru recuperarea copiilor cu CES. În urma experienței acumulate, școala noastră a editat mai multe publicații. Pe 21 decembrie vor fi lansate ultimele două publicații: „Particularități ale educației speciale în Europa” Ghid metodic din experiența acumulată în proiectul Erasmus+, Realizarea dimensiunii europene a şcolii prin integrarea de modele europene în şcolarizarea copilului cu dizabilităţi 2014-1-RO01-K101-0014 – publicație on-line pe site-ul școlii www.scoalaspecialapascani.ro, volumul omagial „Special de Pașcani la 40 de ani de învățământ special în Pașcani”. Alături de acestea va mai fi lansat volumul „Educația specială. Ghid metodologic”, autori Alois Gherguț, Luciana Frumos, Gabriela Raus, în colaborare cu specialiști din învățământul special ieșean.
Vă așteptăm cu drag să ne călcați pragul și să ne vizitați școala cu ocazia acestui eveniment important pentru noi şi pentru comunitate!

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow