-5.1 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Școala Gimnazială Specială Pașcani, gazdă în cadrul unei mobilități Erasmus

C.P. In perioada 7- 11 martie 2022 Școala Gimnazială Specială Pașcani este gazda ultimei mobilități din cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ „Creating Positive Behaviours”, la care participă alte două școli speciale: Mersin Buyuksehir Belediyesi din Turcia- coordonator și Special Education Highschool Kavala din Grecia.
În prima zi a mobilității delegația formată din 18 profesori a avut parte de o primire călduroasă, fiind întâmpinați în mod tradițional de elevii și profesorii școlii. După dansul tradițional oferit de elevi în cinstea oaspeților, a avut loc prezentarea fiecărei institiții partenere din proiect și vizitarea Școlii Gimnaziale Speciale Pașcani.
În doua zi de proiect s-au prezentat studii de caz pe problematica tulburărilor de comportament ale elevilor cu CES și s-au creat contexte pentru identificarea de soluții creative, printr-o abordare holistică și interactivă împreună cu partenerii din proiect care au conlucrat la elaborarea unor planuri personalizate de intervenție și remediere comportamentală. În aceeași zi au fost prezentate de către Inge Jose Smelik – președintele Fundației Ancora Salvării- metode de prevenție din sfera tulburărilor de comportament pentru copiii cu autism.
În data de 9 martie are loc vizita la Liceul Tehnologic Special Bivolărie unde se vor prezenta metode de abordare a elevilor cu deficiențe de auz.
Ziua a patra a mobilității este dedicată activităților culturale și se vor vizita obiiective importante din Iași, precum: Catedrala Mitropolitană din Iași, Palatul Culturii, Teatrul Național, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”.
Vineri, 11 martie sunt planificate activități de închiere a mobilității, se va face evaluarea proiectului și se vor acorda certificate de participare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow