1.9 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Școala Gimnazială Gâștești va purta numele marelui scriitor, Ion Creangă

Școala Gimnazială Gâștești din suburbia municipiului Pașcani vrea să poarte numele unuia dintre cei mai importanți scriitori români și mai de seamă clasici ai literaturii române. Într-o adresă trimisă Consiliului Local, unitatea de învățământ informează că își dorește să poarte numele autorului, Ion Creangă. 

Ca și argumente, instituția publică a precizat că a ales acest nume, în semn de omagiu adus marelui povestitor dar și pentru faptul că școala deservește un număr de copii cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani, exact cei care iubesc opera marelui clasic.

Colectivul cadrelor didactice a ajuns la această decizie în urma unei consultări comune și au fost făcute toate demersurile necesare.

Așadar, după ce va purta numele marelui scriitor, școala va fi în sărbătoare pe 1 martie – ziua de naștere a acestuia.

Schimbarea ar urma să fie făcută din anul școlar viitor – 2022-2023.

Din anul 2016, Şcolii Gimnaziale Gâşteşti i-au fost atribuite, prin reorganizarea reţelei şcolare, ca structuri Şcoala Gimnazială Sodomeni şi Primară Boşteni.

De precizat este faptul că până în anul 2010 în cartierul Fântânele a funcționat o școală cu denumirea Ion Creangă, dar care a fost desființată din lipsa de copii. În prezent, în clădirea respectivă au fost relocate clase de la Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino, unitate de învățământ care deocamdată se află în reabilitare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow