20.6 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 31, 2021
20.6 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 31, 2021

Școala Gimnazială Deleni pe harta Europei

C.P. În perioada 15-20 Octombrie 2018, patru profesori și doi elevi ai Școlii Gimnaziale Deleni au participat la cea de-a patra întâlnire transnațională din cadrul proiectului Erasmus+ K2 ”Reading without borders”, găzduită de Școala I.C. Mazza Colamarino din Teorre de Greco-Italia. Activitatea a reunit participanți din 8 țări europene: Bulgaria, Grecia, Italia, Irlanda, Letonia, Portugalia, România și Turcia.

În cadrul acestei întâlniri, elevii din țările cuprinse in proiect au regizat o dramatizare a unui capitol din romanul ”Micul prinț” de Antoine de Saint-Exupéry. De asemenea, cu ajutorul copiilor, a fost alcătuită și cartea internațională ”Young writers”,  compusă din creațiile literare ale elevilor din școlile participante.

Contactul cu istoria si cultura italiană s-a realizat prin vizitarea obiectivelor turistice din zonă: Muzeul ,,Tesoro di San Gennaro”, Biblioteca Gerolomini, Biserica San Severo, Fabrica de prelucrare a coralilor ”De Simone”, Catedrala si Fabrica de hârtie din localitatea Amalfi, Palatul Regal din Napoli și ruinele orașului Pompei.

Proiectul Erasmus+ ”Reading without borders”, finanțat de Uniunea Europeană, se desfășoară în perioada 1 Septembrie 2017-31 August 2019 și își propune creșterea motivației pentru lectură în rândul copiilor, precum și îmbunătățirea competențelor de literație prin introducerea cărților drept cea mai solidă sursă de învățare autonomă. Este promovată ideea de diversitate culturală la nivelul Europei, încurajată cooperarea transnațională între școli, educarea elevilor în materie de interculturalitate, precum și promovarea literaturii si culturii europene.

Următoarea intâlnire de proiect va avea loc in luna aprilie 2019 în Turcia, la Ankara, unde vor fi analizate impactul şi rezultatele activităților derulate in școlile partenere.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
20.6 ° C
22.1 °
19.5 °
82 %
1.2kmh
0 %
sâm
31 °
Dum
30 °
lun
35 °
mar
26 °
mie
18 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI