More

  Unde poți să iți faci temele după orele de școală. Două unitați de învățământ din Pașcani pe lista ISJ Iași FOTO -VIDEO

  Array

  Doua unitati de invatamant din Pascani se pregatesc sa organizeze cursuri afterschool pentru elevi, dupa programul scolar, incepand din toamna. Este vorba despre scolile gimnaziale „Iordachi Cantacuzino” din Pascani si cea din suburbia Gastesti. Prin programul „Scoala dupa scoala”, unitatile de invatamnt, isi extind activitatile cu elevii, dupa orele de curs, asigurand, timp de cateva ore, conditii de invatare, recreere si sport.

  De exemplu, la Scoala „Iordachi Cantacuzino” in urma unui sondaj, parintii micutilor ce invata in clasele primare au fost de acord ca elevii sa ramana, dupa program, la scoala pentru a face lectiile cu invatatorii. Cele patru ore, de la 12 la 16, se vor tine la Scoala din Fantanele, transportul fiind asigurat de unitate, dupa cum precizeaza directorul Daniela Simion. Cheltuielile pentru masa si profesori vor fi stabilite intr-o sedinta cu parintii, ce va avea loc la inceputul anului scolar 2014 – 2015, moment in care se vor depune si cereri pentru parintii care vor sa-si lase elevii la afterschool.

  prof daniela siminon

  Pe lista aprobata de catre Inspectoratul Scolar Judetean Iasi se afla si Scoala Gimnaziala din Gastesti. Aici invata 316 elevi, dintre care aproape 50 % au parintii plecati la munca in strainatate, locuind cu bunicii. Programul „Scoala dupa scoala” vine in intampinarea acestora pentru ca elevii sa-si faca tema la scoala, impreuna cu profesorul, sa participe la activitati practice, creative si de autocunostere.

  sc gastesti

  Stefania, are 11 ani, eleva in clasa a V a si este una dintre cea mai isteata eleva din scoala de la Gastesti. A participat la toate olimpiadele si concursurile scolare de unde s-a intors cu rezultate bune. Locuieste cu bunicii care au 70, respectiv 75 de ani. Temele pe care le primeste sunt foarte usoare pentru ea si de aceea ar dori sa faca pregatire de performanta, ceea ce directorul unitatii s-a gandit sa includa in program.

  eleva stefania gastesti

  Ideea de a sta la scoala dupa program ii surade si lui Teofil, elev in clasa a II a. Astfel, temele si le va face la scoala, ajutat de invatatoare. El este singur la parinti si locuieste doar cu mama.

  teofil elev gastesti

  Pentru a intelege ce inseamna programul „Scoala dupa scoala” ce va fi implementat din toamna la unitatea de invatamant din Gastesti, peste 50 de parinti au participat la sedinta tinuta de directorul scolii. Directorul unitatii, prof Monica Plescan, vrea sa infiinteze o asociatie de parinti, care, crede ea, ii va ajuta foarte mult pe elevi.

  sed cu parintii sc gastesti

  Costurile unui astfel de program pot fi suportate de primărie, din fonduri europene, din donaţii, sponsorizări, de către părinţi, organizaţii neguvernamentale sau de către biserică. Banii sunt folositi pentru o masa calda si pentru plata profesorilor, dar si pentru achizitionarea de materiale didactice.

  Pe lista aprobata de catre Inspectoratul Scolar Judetean Iasi „Scoala dupa scoala” se afla 78 de unitati scolare din Iasi, Pascani, Targu Frumo, Hirlau, dar si comunele din judet cum ar fi Valea Seaca, Halaucesti, Lespezi, Ruginoasa sau Mogosesti Siret. www.bittv.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un consilier a demisionat din comisii, in semn de protest

  Lectie usturatoare din partea unui consilier local. Sorin Olariu de la PMP a demisioanat din trei comisii tehnice, unde legislativul local are reprezentanti, pentru...

  Dar din dar, pentru sănătate. Părinții Nicoletei au donat pentru Mateo, un copilaș operat pe creier

  Gest impresionant din partea familiei Nicoletei, adolescenta din Pascani diagnosticata cu o boala grava. Parintii fetei au donat 1.000 de euro din donatiile primite...

  Pașcaniul se împrumută pentru investiții, cu acordul tuturor consilierilor

  Municipiul Pascani se imprumuta cu 4 milioane de lei pentru confinantarea unor investitii din fonduri europene mostenite de la fosta administratie. Pe ordinea de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI