19.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Școala din Gâștești organizează activitatea „Tradiții românești”

Pe data de 5 decembrie 2016 la ora 11.00, Şcoala Gimnazială Gîşteşti şi structura Şcoala Gimnazială Sodomeni, elevii de la nivelul prescolar si primar sarbatoresc pe Moş Nicolae, in cadrul concursului Ghetuța fermecată. Educatorii și învățătorii vor selecta din fiecare clasă 2 prescolari si 2 elevi care vor participa cu propria ghetuță ornată individual în cadrul tombolei. Ghetuța va fi umplută cu dulciuri românești, în special ciocolata ROM. Cea mai originală ghetuță va fi premiată, iar toți copiii vor primi dulciuri. Fiecare cadru didactic și părinte participant la eveniment va dona

o ciocolată Rom. De asemeni, tot pe 5 decembrie 2016 la ora 13.00, elevii din clasele V-VIII din Şcoala Gimnazială Gîşteşti şi structura Şcoala Gimnazială Sodomeni sărbătoresc literatura, pe Moş Nicolae şi voluntariatul în cadrul unui eveniment cultural-educativ în scop umanitar organizat în cadrul celei de-a treia ediţii sub egida Global Confederation of Romanian Students, o organizaţie din Suedia, înfiinţată de către studenţi români pentru studenţi români, cu care Şcoala Gîşteşti are protocol de colaborare încă din anul 2014.

Scopul primordial al proiectului este acordarea unor mici atenţii copiilor din orfelinate sau centre de plasament, principalul mijloc de realizare a acestui obiectiv fiind donațiile competitorilor sub forma de dulciuri (ciocolata Rom) pentru a aduce un zâmbet pe chipurile copiilor în preajma Crăciunului, întregul proiect fiind sub egida Global Confederation of Romanian Students.

Activitatea propriu-zisă constă într-o manifestare literar-artistică, în care elevi din clasele de gimnaziu, îndrumaţi de profesorii de limba română şi de diriginţi, vor recita sau vor citi poezii sau fragmente de proză aparţinând poeţilor şi scriitorilor români clasici sau contemporani.

Înainte de a recita sau citi din operele preferate, fiecare participant va trebui sa doneze o ciocolată Rom, pentru a putea aduce un zâmbet de ciocolată copiilor. De asemenea, și publicul şi cadrele didactice prezente la activitate vor dona o ciocolată Rom. La final, donaţiile strânse vor fi dăruite copiilor dintr-un centru de plasament. La activitate vor participa şi părinţi ai elevilor şcolii.

Elevii şi cadrele didactice vor purta măcar un element vestimentar popular, precum şi tricolor, luna decembrie fiind o lună plină de semnificații pentru români. În prima zi a lunii românii sărbătoresc ziua națională a României, iar apoi spiritual Crăciunului ne cuprinde pe toți.

Este o lună în care cele mai multe și frumoase tradiții din an au loc.

S-a ales ciocolata ROM să ne ajute să marcăm aceste tradiții românești, deoarece este cea mai veche și cunoscută ciocolată românească, care a apărut pe piață în anul 1964, și care și-a păstrat gustul autentic de-a lungul anilor.

Vă aşteptăm să ne fiţi alături!

Comunicat de presă

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow