23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021
23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021

“Școala de vară” pentru 150 de copii din Târgu Frumos, Vlădeni și Liteni

„Educația nu intră în vacanță” este motto-ul cu care a debutat, la inceputul acestei saptamani, o “scoala de vara” pentru 150 de copii in Targu Frumos si Liteni. Pe parcursul a două luni, jocurile și învățarea despre sănătate se vor completa cu exersarea abilităților de scris, citit și socotit, iar curiozitatea și dorința celor mici de a descoperi noi informații va fi stimulată prin materiale și activități creative. Toate acestea vor avea loc in cadrul proiectului iCare, derulat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany si cativa parteneri.

Este a doua editie a acestui program care isi propune sa transforme zilele din vacanta de vara a copiilor, in zile pline de culoare, distractie, lucruri noi invatate si socializare.

“Scoala de vara” este doar o parte din proiectul iCare, ce are ca scop principal educația comunitară pentru sănătatea copiilor și familiilor din medii vulnerabile. Pe parcursul a șase luni, mai bine de 800 de copii și 300 de părinți din 16 comunități din județele Iași și Vaslui, vor fi implicați în activități educaționale despre un stil de viată sănătos, bazat în principal pe menținerea igienei corporale, prevenirea bolilor infecțioase și principii de bază privind alimentația. Astfel, vor mai fi facute activitati precum, MicroDusul, ateliere educaționale pentru părinți, sesiuni de informare și dezbatere pentru lideri comunitari pe probleme privind sănătatea copiilor sau susținerea inițiativelor dezvoltate de copii.

De precizat este faptul ca proiectul #iCARE este derulat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany, în parteneriat cu Asociația Centrul Multimedia Teatru FIX, finanțat prin programul In Stare de Bine, susținut de Kaufland Romania și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
23.2 ° C
24.3 °
21.2 °
59 %
1.7kmh
36 %
lun
32 °
mar
27 °
mie
29 °
joi
34 °
vin
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI