10.8 C
Paşcani
miercuri, octombrie 5, 2022
Array

Școală de șah la Pașcani

- Advertisement -

Biblioteca Municipală din Pașcani a deschis o școală de șah în cadrul căreia s-au reunit cei mai buni antrenori din Pașcani, iar proiectul are deja succes. Peste 30 de copii s-au înscris și sunt dornici să realizeze performanțe în acest domeniu. Și cursurile de engleză găzduite de aceeași instituție sunt căutate de copiii care doresc să învețe engleza prin mijloace moderne.
Mihaela Cojocaru
Un proiect educativ ambițios destinat copiilor iubitori de șah, prinde contur la Pașcani.
Biblioteca Municipală ”Mihail Sadoveanu” din localitate a inițiat ideea unei școli de șah, după ce timp de 2 ani de zile a găzduit cursuri în acest sens. Diferența este una semnificativă și constă în faptul că, de această dată, cei mai buni instructori în acest domeniu din Pașcani, s-au reunit într-un proiect comun cu un scopul de a insufla copiilor încă de la vârste fragede pasiunea pentru șah și de a obține performanță. Este vorba despre Vasile Niță, Corneliu Bradățeanu, Mirela Niță și Vasile Turcu, fiecare dintre ei coordonând cursurile pe diferite nivele de pregătire.

”Școala de șah” de la bibliotecă se desfășoară în condiții foarte bune utilizând și mijloace moderne pentru facilitarea învățării precum videoproiectorul sau tabla magnetică, iar cursurile urmează o programă bine stabilită în comun de cei 4 antrenori, care cuprinde lecții și exerciții pentru acasă. Cu cei mai talentați copii s-a format deja o grupă de excelență, coordonată de Corneliu Brădățeanu, iar în organizarea cursurilor de șah s-a ținut foarte mult cont de programul copiilor.
împărțiți nu numai după program ci și după cunoștințele pe care le au, grupe de începători, intermediari, avansați, împărțite încă o datăî în funcție de programul școlar.
Copiii au fost testați, sunt cursuri de șah cam de 2 ani,

Fiecare grupă are minim 2 întâlniri pe săptămână, fiind înscriși deja peste 30 de copii între 5 și 14 ani, împărțiți după nivelul de pregătire în grupe de începători, intermediari și avansați, iar proiectul urmărește să pregătească pentru viitoarele competiții județene și regionale, copii care să obțină performanțe notabile.
Pe lângă șah, la Biblioteca Municipală se derulează ca și în anii trecuți, cursuri de engleză, susținute prin mijloace moderne, dar și prin elemente ce țin de învățarea vizuală și auditiv, precum cântecele, imaginile sau jocurile.

Cursurile de engleză susținut Mihaela Mercore sunt grupate pe module de 3 luni și au continuitate, fiind destinate copiilor din clasele primare, iar întâlnirile au loc o dată pe săptămână, în zilele de miercuri, vineri sau sâmbătă, în funcție de programul celor 3 grupe formate.

Precizăm că se mai pot face înscrieri în condiții foarte avantajoase, fiind percepută doar o taxă modică de 50 de lei pe lună pentru a motiva copiii să vină la cursuri și pentru plata colaboratorilor, iar în situațiile în care se înscriu 2 frați, taxa va fi achitată doar pentru unul dintre ei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow