More

  Scoala de dans de la Motca. Un proiect cu profesionisti, pentru reinvierea traditiilor locale

  Scoala de dans de la Motca. Un proiect cu profesionisti, pentru reinvierea traditiilor

  Un proiect frumos prinde contur in localitatea Motca. Scoala de dans este noua provocare pentru copiii talentati din comuna care vor sa invete dansul popular, dar si pentru cei care sunt pasionati de canto.

  Lectiile sunt oferite de profesionisti din cadrul Ansamblului Folcloric Codrii Neamtului, Sebastian Coroi si Laurentiu Marian si au loc la Caminul Cultural, doua zile pe saptamana.

  Proiectul are ca scop promovarea traditiilor si obiceiurilor comunei, dar si infiintarea unui ansamblu folcloric, pentru care s-a stabilit deja si numele: „Opincuta de la Motca”. Ideea, pusa in practica de profesoara Ana Bunduc, are succes. Zeci de copii, cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani, au venit la cursuri.

  Planurile pentru readucerea in actualitate a traditiilor din Motca nu se opresc aici. Potrivit celor spuse de primarul comunei, Constantin Serioja Hobinca, administratia locala vrea sa reinfiinteze renumita fanfara de odinioara.

  Mentionam ca proiectul „Scoala de dans” va continua si in timpul anului scolar, urmand ca lectiile sa fie predate la sfarsit de saptamana.

  Sursa foto Facebook

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Bătran găsit mort într-un pârâu din Miroslovesti

  Un bătrân din Miroslovesti a fost găsit mort într-un pârâu care traversează localitatea. Este vorba despre Gheorghe Plai în vârstă de 78 de ani....

  Platforme de colectare selectivă la Pașcani și Târgu Frumos

  Primăria orașului Târgu Frumos a achiziționat 96 de module pentru colectare selectivă. Platformele supraterane vor fi amplasate în 12 zone de colectare de la...

  Mai multe curse pentru transportul pascanean

  Un nou grafic privind transportul public pascanean. RAGCL suplimentează  numărul curselor către suburbii începând de marți, 9 iunie. Suplimentarea  a fost posibilă după ce...

  Opinii