Scoala de dans de la Motca. Un proiect cu profesionisti, pentru reinvierea traditiilor

Un proiect frumos prinde contur in localitatea Motca. Scoala de dans este noua provocare pentru copiii talentati din comuna care vor sa invete dansul popular, dar si pentru cei care sunt pasionati de canto.

Lectiile sunt oferite de profesionisti din cadrul Ansamblului Folcloric Codrii Neamtului, Sebastian Coroi si Laurentiu Marian si au loc la Caminul Cultural, doua zile pe saptamana.

Proiectul are ca scop promovarea traditiilor si obiceiurilor comunei, dar si infiintarea unui ansamblu folcloric, pentru care s-a stabilit deja si numele: „Opincuta de la Motca”. Ideea, pusa in practica de profesoara Ana Bunduc, are succes. Zeci de copii, cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani, au venit la cursuri.

Planurile pentru readucerea in actualitate a traditiilor din Motca nu se opresc aici. Potrivit celor spuse de primarul comunei, Constantin Serioja Hobinca, administratia locala vrea sa reinfiinteze renumita fanfara de odinioara.

Mentionam ca proiectul „Scoala de dans” va continua si in timpul anului scolar, urmand ca lectiile sa fie predate la sfarsit de saptamana.

Sursa foto Facebook

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
 • Sa fie externalizat / dat in administrare unei societati private de transport 47%, 248 votes
  248 votes 47%
  248 votes - 47% of all votes
 • Sa ramana la RAGCL 21%, 110 votes
  110 votes 21%
  110 votes - 21% of all votes
 • Sa fie preluat de o noua societate comerciala, in subordinea Consiliului Local 17%, 90 votes
  90 votes 17%
  90 votes - 17% of all votes
 • Sa fie preluat de o societate comerciala functionala deja, aflata in subordinea Consiliului Local - ex. CLP Ecosalubritate SA Pascani 14%, 75 votes
  75 votes 14%
  75 votes - 14% of all votes
Total Votes: 523
iunie 6, 2019 - iulie 6, 2019
Voting is closed
Slider