-4.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

„Scoala de bani pe roti”. Lectii de educatie financiara pentru copiii din Cozmesti

Zeci de copii de la Scoala Gimnaziala Cozmesti, comuna Stolniceni-Prajescu, au primit lectii de educatie financiara, in cadrul unui proiect national. Timp de doua zile, elevii au fost la Iasi, unde au invatat de la persoane specializate cum sa isi gestioneze corect banii, prin diferite jocuri. Dupa aceasta activitate, au vizitat obiective turistice din capitala Moldovei.

Un grup de elevi cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani de la Scoala Gimnaziala Cozmesti, au participat timp de doua sambate, la un atelier de educatie financiara organizat de specialistii de la BRD, in cadrul unui proiect national, „Scoala de bani pe roti”. Copiii au fost dusi cu autocarul in Iasi, in Gradina Botanica, unde organizatorul a avut amplasat un camion special unde s-au tinut lectiile.

Timp de o oră și jumătate, cei mici au avut ocazia să pășească în lumea banilor și să parcurgă cinci etape ale informării și conștientizării cheltuirii acestora. Toate lectiile au fost facute prin intermediul unor jocuri.

Apoi, copii au vizitat si Gradina Botanica. Pentru multi dintre ei a fost prima data cand au vazut aceasta locatie.

Mentionam ca activitatea a fost organizata in parteneriat cu Asociatia REDI, organizatia Gipsy Eye si Scoala Gimnazială Cozmesti.

Mai multe informatii despre „Scoala de bani pe roti”, unde va fi camionul in perioada urmatoare si cine se poate inscrie, se pot obtine de pe site-ul proiectului, care poarta acelasi nume.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow