14.9 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Scoala cu probleme din cauza intreruperii finantarilor europene

 

 

Intreruperea finantarilor europene pentru proiectele din cadrul Programului Operational de Dezvoltare a Resurselor Umane blocheaza si activitatea unor institutii din apropierea Pascaniului. De exemplu, la Scoala Generala din Mogosesti absenteismul a crescut ingrijorator de mult dupa ce programul after school finantat din bani europeni, a fost suspendat pe perioada nedeterminata. Astfel sunt afectati cca 30 de copii , majoritatea proveniti din familii sarace, unii care abia acum invata sa scrie si sa citeasca. Dupa orele de scoala acestia beneficiau de ajutor specializat pentru a-si face temele, de o masa la amiaza si de sprijinul unui psiholog.

 

Directoarea scolii sustine ca unitatea nu dispune de resursele proprii pentru continuarea proeictului, avand in vedere ca trebuie acoperite cheltuielile pentru plata specialistilor si pentru hrana copiilor, motiv pentru care cursurile after school au fost suspendate. Conducerea institutiei a facut numeroase adrese la Guvern pentru reluarea finantarii acestui proiect.

 

 

Mentionam ca in urma efectuarii unui audit privind modul de gestionare al Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor in perioada 1 ianuarie 2007 – aprilie 2012, Comisia Europeana a decis sistarea platilor deoarece consideră că sistemul de management și control au funcționat necorespunzător.

Alte articole