17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Școală cu copaci în mijlocul sălilor de clasă. Un consilier a propus să fie transformată în muzeu – FOTO

Una dintre cele mai vechi scoli din Pașcani a ajuns in stadiu avansat de degradare. Unele sali de clasa nu mai au acoperiș iar in interior au început sa creasca copaci. De asemenea parchetul este distrus in totalitate iar pereții au început sa se dărâme Este vorba despre clădirea școlii din cartierul Vatra, unde au învățat elevi din învățământul primar si a functionat ani de zile Casa Corpului Didactic.

Din fata, clădirea arata bine si chiar a fost schimbată recent usa de la intrare.

Clădirea a fost data in administrarea Liceului Tehnologic Nicolae Iorga din Pașcani. Conducerea școlii a solicitat sa fie luată de Primărie pe motiv ca nu o folosește si nu are bani sa o întrețină. Subiectul a fost discutat in ședința Consiliului Local din 30 iunie. Primarul municipiului a spus ca școală ar trebui sa fie dărâmată si ca in acest sens ar fi o expertiza tehnica.

In replica, consiliera Gabriela Nedelcu a solicitat edilului ca școală sa fie renovată si acolo sa fie amenajat un muzeul al educației, pe motiv ca este o clădire simbol pentru comunitate.

Primarul, Marius Pintilie, a precizat ca sumele necesare pentru renovare ar putea fi foarte mari. Consilierii au aprobat ca Primăria sa preia in administrare aceasta clădire dar nu s-a luat nici o hotărâre cu privire la daramarea sau renovarea ei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow