“Școala altfel” și Zilele Școlii la Liceul Teoretic “Miron Costin” Pașcani

Slider

 “Școala altfel” și Zilele Școlii la Liceul Teoretic “Miron Costin” Pașcani

 În perioada 5-9 martie, la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani, este în plină desfășurare Programul național  „Școala altfel”.  Pe parcursul întregii săptămâni elevii și profesorii, alături de partenerii lor, desfășoară  activități variate, menite să completeze dezvoltarea socio-emoțională a elevilor și să-i ajute în viața de zi cu zi.  

Printre activitățile cu tradiție, dar și mai noi,  se numără  a noua ediție a  „Serii românești”, Ateliere de teatru și lectură,  Ateliere culinare, handmade, Târguri de mărțișoare, vizite la întreprinderile din Municipiul Pașcani, Proinvest, Rompak, Te-Rox Prod, Experimente virtuale și de laborator, Popasuri literare și artistice, la Ruginoasa, Miclăușeni, Mircești și muzeele din Iași.

Grija pentru mediu și prezervarea resurselor naturale constituie subiectul activităților  “Luna pădurii”, Baterel –reciclarea DEEE-urilor, „Să conservăm energia planetei!”, derulate în parteneriat cu Procolectare, Baterel, EON Iași. „Viața are prioritate!” și „Viața de militar”,  activități derulate în parteneriat cu Poliția Rutieră Pașcani și Centrul militar zonal Iași,  cât și „Pot fi primul ajutor!”, în parteneriat cu Crucea Roșie au abordat prevenirea accidentelor rutiere,  condițiile și riscurile vieții de militar, precum și tehnici de acordare a primului ajutor.

Pentru cei mici săptămâna aceasta  a fost o ocazie să meargă împreună, la Casa Municipală de Cultură,  la spectacolul „Dănilă Prepeleac”.

Un eveniment deosebit l-a constituit expoziția de grafică a fostei eleve a liceului, Andreea Zabulic, actualmente studentă în anul II la Universitatea de Arte George Enescu Iași, Facultatea de Arte vizuale și design.

Tot în această săptămâna  va avea loc lansarea primului număr al Revistei FRANGLAIS, revista catedrei de limbi moderne și a elevilor iubitori de limbi străine de la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani, alături de cele două reviste cu tradiție, Caleidoscop, revista profesorilor și Sfera, revista elevilor.

Organizarea Zilelor Școlii la finalul acestei săptămâni vine să completeze seria activităților frumoase și atractive. Astfel, vineri 9 martie, la ora 10 00, pe scena Casei Municipale de Cultură Pașcani, va avea loc spectacolul aniversar dedicat celor 18 ani de existență ai Liceului Teoretic Miron Costin, Pașcani. În cadrul festivităților va avea  loc premierea Proiectului Internațional Award România, urmată de spectacolul susținut de Corul Rază de soare, alături de interpreții de muzică populară și ușoară ai școlii, cât și de Ansamblul  folcloric Plaiuri Pășcănene.  Spectacolul se va încheia cu o surpriză din partea organizatorilor.

Slider