14.7 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023

Şcoala Altfel, pentru toţi elevii în același timp, înaintea vacanţei de primăvară

Ministerul Educaţiei a decis că Săptămâna „Şcoala Altfel” va fi din anul şcolar viitor organizată în săptămâna 8 – 14 aprilie, fiind pentru prima dată în ultimii ani când această săptămână va avea loc simultan. Până acum, din 2016 încoace, şcolile aveau libertate de a-şi stabili singure programul, într-un anumit interval, în care urmau să desfăşoare activităţi în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”. În ciuda riscurilor pandemiei, care nu pare că se va încheia complet până în aprilie 2022, această decizie reia şansa ca un proiect al universităţilor din Iaşi să prindă din nou viaţă.

„Iaşi, oraşul studenţiei tale” a fost o iniţiativă desfăşurată împreună de cele cinci universităţi din Iaşi şi de Primărie în care au fost organizate evenimente la fiecare instituţie de învăţământ superior pentru tinerii elevi care voiau să cunoască activitatea din universităţi, pe sistemul „porţilor deschise”. Organizatorii au spus la momentul respectiv că evenimentul nu a generat interesul scontat pentru că şcolile îşi desfăşuraseră deja activităţile de profil în alte perioade şi nu au putut veni la Iaşi în perioada manifestării. Acum, însă, proiectul poate fi reluat într-un context în care măsurile sanitare ar putea permite vizite din parte grupurilor mari de elevi.

Ministerul a decis în structura anului şcolar, publicat în Monitorul Oficial, că Săptămâna „Şcoala Altfel” va avea loc în săptămâna dinaintea vacanţei de primăvară. Nu se mai aplică nici măcar prevederea din ultimii aproape 5 ani, când s-a decis ca grădiniţele şi şcolile primare să poată desfăşura activitatea într-un alt interval, dar acest lucru mai poate fi reglementat până atunci prin ordin de ministru, cum s-a întâmplat şi în anul şcolar 2015-2016.

Anul şcolar 2021-2022 va începe pe 13 septembrie, primul semestru are 14 săptămâni şi se încheie pe 22 decembrie. Vacanţa de iarnă începe pe 23 decembrie şi se încheie pe 9 ianuarie, iar semestrul al II-lea are 20 de săptămâni, începe pe 10 ianuarie şi se încheie pe 10 iunie.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole