Urmeaza o saptamana plina la Colegiul Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani. In perioada 5-9 noiembrie, in unitatea de invatamant se desfasoara programul „Scoala Altfel”, iar elevii si profesorii au pregatit activitati interesante.

Portile institutiei se vor deschide insa de sambata, 3 noiembrie, cu un concurs cu traditie „Sperante Olimpice”, la care sunt asteptati peste 300 de elevi, din clasele III-VI, din mai multe scoli din judetul Iasi.

In an aniversar, un deceniu de cand scoala a devenit colegiu, catedra de matematica lanseaza un simpozion didactic ce se vrea a deveni traditie, intitulat „Sperante matematice”. Sunt asteptati profesori si elevi si se va discuta despre exemple de bune practici  in aceasta materie.

Luni, 5 noiembrie, opt echipaje sunt asteptate la cea de-a XXI-a editie a concursului „Lecturi sadoveniene”, organizat de catedra de Limba si Literatura Romana. De aceasta data vor participa si elevi de la doua scoli din Republica Moldova si anume, de la Liceul Teoretic Petre Stefanuca din Ialoveni si Liceul Teoretic „Miguel de Cervantes” din Chisinau.

Tot de luni incep si ateliere Scolii Altfel, in parteneriat cu diferite asociatii.

Vor fi invitati speciali precum Gabriel Chescu, inspector de specialitate in cadrul Primariei Iasi si prof. univ. dr. Daniel Sandru, de la Universitatea Bucuresti, ce vor tine o prelegere cu titlul „Prin toamna cu domnul Sadoveanu”.

Elevii vor avea parte si de teatru, fie sa priveasca, fie sa joace. Vor merge la piesa „Jubileul”, jucata de trupa Promoteu a Casei de Cultura, iar trupa scolii, Millo, va interpreta „Sus Natia Romana!”.

Marti va fi ziua scolii, miercuri si joi din nou diferite ateliere, iar vineri o actiune ecologica. Activitatile se vor incheia cu Balul Bobocilor, pe 9 noiembrie, de la ora 16:00, la Casa de Cultura.

Programul complet ce contine mai multe activitati decat cele mentionate il puteti vedea AICI.

Slider


loading...
Slider