26.5 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Sclavi în Irak. Falsii angajatori sunt din Pascani

irak

Un cuplu păşcănean a păcălit zeci de ieşeni. Oamenilor li s-au promis slujbe de vis în Irak, dar au ajuns într-un adevărat lagăr. Ei erau înfometaţi, ţinuţi în mizerie şi teroare.

Doi păşcăneni au transformat în sclavi zeci de ieşeni care-şi căutau locuri de muncă. Soţii Ioan Ciprian (34 de ani) şi Mariana Delia Catargiu (31 de ani) s-au apucat de traficul de carne vie după ce un amic, Kamiran Hawiz, s-a întors în Irak. Bărbatul, stabilit de ceva vreme în România, primise un post la Primăria Arbil.
Soţii au început să caute amatori de slujbe în construcţii. „Fără a deschise niciun fel de firmă în Irak, fără a dispune de bani, fără a avea asigurate promisiuni ferme cu privire la locuri de muncă şi fără a avea un contract încheiat, cei doi au postat anunţuri privind oferte atractive de locuri de muncă”, au precizat procurorii DIICOT.

În loc de vile, corturi fără paturi:
Patruzeci de ieşeni au picat în plasa traficanţilor, plătindu-le taxe. Oamenilor li s-au promis lefuri de până la 2.700 de dolari, cazare în vile, cu menajeră şi 3 mese pe zi. „Inculpaţii au asigurat victimele că vor fi într-o zonă fără probleme şi nu au de ce să fie îngrijorate în privinţa integrităţii lor”, au adăugat procurorii. În februarie 2011, Ciprian Catargiu şi muncitorii au ajuns în Irak. Aici însă, ieşenii au constatat că realitatea nu se potrivea deloc cu promisiunile.

 

Citeste articolul in intregime pe ziarulevenimentul.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow