6.9 C
Paşcani
joi, februarie 2, 2023

Schimbări majore de la 1 iulie, în economie: facturi mai mari la curent și modificări de TVA, statul nu mai decontează șomajul tehnic

Prima zi din iulie aduce schimbări în legislaţia muncii dar şi o serie de scumpiri. De astăzi indemnizațiile de șomaj tehnic nu se mai decontează de la bugetul de stat, iar taxa pe valoare adăugată pentru vânzările online în Uniunea Europeană se modifică. Şi calculul consumului de energie electrică se modifică.

Vorbim despre 4 modificări importante care se impun începând de astăzi. În primul rând vor fi facturi mai mari la energia electrică pentru cei care nu au trecut la piaţa concurenţială, mai mari chiar si cu 13 la sută şi de asemenea de astăzi, statul nu mai plăteşte şomajul tehnic aşa cum s-a întâmplat în ultimul an din cauza pandemiei.

De asemenea vorbim si despre modificări privind Regatul Unit. Comunicările de date către Regatul Unit se vor face fără documente şi garanţii suplimentare exact aşa cum se întâmplă în cazul statelor membre ale Uniunii Europene.

Şi poate cele mai importante modificări sunt cele care privesc TVA-u pentru acele societăţi care se ocupă de comerţ online. Până acum, în cazul acestora, dacă nu sunt membre ale Uniunii Europene şi sunt produse în afara Uniunii Europene, dacă produsul nu avea o valoare mai mare de 22 de ore nu se percepea TVA. De astăzi nu se mai întâmplă acest lucru, această scutire a TVA-ului.

Vor fi practic obligaţi toţi să plătească acest TVA indiferent de valoarea produsului si indiferent dacă acel produs este realizat sau nu în statele membre UE. De asemenea vorbim si despre un nou plafon. Fiecare stat membru al UE avea propriul plafon stabilit pentru TVA, în funcţie de anumite criterii.

De acum vorbim despre un plafon comun pentru toate statele membre ale Uniunii Europene, stabilit la 10.000 de euro, dar pentru a veni în ajutorul acelor societăţi care fac şi comerţ online, există un site unde pot accesa şi pot să apeleze la serviciile acestui site unic unde se pot înregistra şi unde pot fi siguri ca acolo completează toate formularele şi documentele necesare, fără alte mersuri suplimentare pe la diferite ghişee, pentru a se asigura că plătesc toate obligaţiile în materie de TVA, fără probleme.

Sursa Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow