25.4 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Schimbări la Codul Rutier. Viitorii şoferi vor susţine proba teoretică chiar în ziua în care se vor înscrie pentru examenul auto

Noi schimbări rutiere pentru viitorii şoferi. Potrivit unui ordin publicat marţi în Monitorul Oficial, candidaţii la obţinerea permisului de conducere vor susţine proba teoretică fix în ziua în care îşi depun dosarul pentru examenul auto. În plus, viitorii şoferi nu vor mai fi obligaţi să se prezinte personal la Direcţia Înmatriculări Permise pentru a-şi depune dosarele pentru examen.

Conform documentului citat, „solicitarea şi datele necesare înregistrării în aplicaţia informatică de examinare se pot transmite şi de către şcolile de conducători auto în care aceştia au urmat cursurile de pregătire teoretică şi practică, prin utilizarea unei aplicaţii informatice puse la dispozitie gratuit de catre Direcţia de Înmatriculări Permise.

Candidaţii vor susţine proba teoretică în aceeaşi zi în care sunt înregistraţi în aplicaţia informatică de examinare. În caz contrar, înregistrarea îşi pierde valabilitatea“.

„Într-adevăr, această măsura simplifică lucrurile. După verificarea dosarului de examen, preluarea imaginii faciale şi inregistrarea în aplicaţia informatică de examinare, viitorul şofer va susţine în aceeşi zi examenul teoretic. Dacă îl trece, va fi mai departe programat pentru traseu“, au declarat pentru adevărul.ro oficiali de la Înmatriculări Permise. Ca şi până acum, candidaţii declarati «admis» la proba teoretică se programează pentru susţinerea probei practice, în limita locurilor disponibile şi în ordinea solicitarii.

Continuare pe Adevarul

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow