27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022
Array

Schimbări în Gara Pașcani – Panouri informative și locomotivă, în loc de magazine

Schimbări în Gara Pașcani – Panouri informative și locomotivă, în loc de magazine

Gara din Pașcani “s-a schimbat la față”. Intrată la renovare, modernizare și îmbunătățire de astă’ vară, acum, călătorii au condiții decente de stat în sala de așteptare, de exemplu. În ultimele luni din anul trecut s-a lucrat la fațadă, acoperiș, tâmplărie iar holul mare a fost igienizat. Costurile au fost suportate de CFR în cadrul unui Proiect Anual de Achiziții Publice al Sucursale Regionale CFR Iași în valoare de 700 mii lei, fără TVA.

Noutăți în Gara Pașcani după ce a trecut prin etapa de modernizare și reabilitare, clădirea arată mult mai bine iar călătorii se pot informa de pe panourile amplasate în hol, când vine și pleacă un tren ce tece prin Gara din oraș, dar și dacă sunt întârzii și mai ales câte minute.

Informațiile nu se vor auzi în difuzoarele amplasate în Gara Pașcani ci vor fi citite de către călători de pe cele două monitoare puse pe holul de așteptare din interiorul instituției conectat la calculatoarele Biroului de Informații din instituție. Ba mai mult, în viitorul apropiat se dorește lansarea unui ID public pentru ca informațiile să poată fi văzute de toată lumea pentru ca persoanele să nu mai vină să aștepte în Gară, în caz de întârziere.

Cetățenii aflați în Gara Pașcani astăzi spun că panourile care le arată mersul trenurilor sunt foarte utile. – Vezi materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Schimbări vor fi făcute și în afara Gării. În următoarele luni, se va aduce, de la București, o locomotivă de patrimoniu, din anii ’30, lungă de 23 metri, care va fi ampalsată în locul celor două chioșcuri – Lorimer și West Moldavia. De asemenea, vor începe și lucrările la asfaltare în zonă, acolo făcându-se și un sens giratoriu.

Gara Pașcani a intrat în renovare pe 19 iulie 2016. Este vorba despre un proiect anual de achiziţii publice al sucursalei Regionale CFR Iaşi. Într-o primă etapă a fost reparată faţada, tâmplăria, holul mare şi acoperişul gării din Paşcani. De asemenea, au fost instalate și LCD-uri pentru informarea călătorilor, dar şi camere de supraveghere.

Menționăm că actuala cladire a fost construita si modernizata intre anii 1958-1960. Prin Pascani au circulat si inca circula trenuri internationale, iar unitatea coopereaza cu toate intreprinderile si persoanele care apeleaza la serviciile de transport ale caii ferate. Pascaniul este inca un nod important de cale ferata si un punct principal pentru traficul feroviar.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow