25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Schimbari de directori in scolile iesene

Continua sirul schimbarilor la nivelul conducerii unitatilor de invatamant preuniversitar din judetul Iasi • Deja, la unitati din Targu Frumos, Sipote, Trifesti sau la Scoala Gimnaziala Alecu Russo este posibil sa fie desemnati noi directori • Aici, profesorii acuza ca liderul de sindicat a incercat sa se implice in acest proces

Modificarile anuntate de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) in ce priveste numirea unor noi directori ai unitatilor de invatamant preuniversitar din judet continua. Deja, la Sipote, Liceul Ion Neculce din Targu Frumos, la Trifesti sau la Scoala Gimnaziala Alecu Russo se anunta schimbari ale coordonatorilor institutiei. Dintre toate acestea, se pare ca la Russo a aparut un mic scandal, profesorii acuzand ca reprezentantul Aliantei Sindicale Gheorghe Asachi din institutie a incercat sa intervina in acest proces.

„Eu vreau sa va semnalez cazul de la scoala noastra, pentru ca nu este normal ceea ce s-a incercat… Noi, ca profesori, am fost consultati atunci cand vine vorba de a fi schimbata doamna director Ionescu si ne-am exprimat intentia! Curios, liderul sindicatului din institutia noastra, respectiv doamna Munteanu de la Alianta Sindicala Gheorghe Asachi, a incercat sa o impuna pe doamna Ciubotaru… Totul s-a petrecut foarte dubios, atata timp cat din ceea ce stim noi, nu sindicatul decide, ci doar legea si evaluarile Inspectoratului Scolar”, a dezvaluit un cadru didactic. Cu toate ca reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI (BZI) au incercat telefonic, in repetate randuri, sa obtina un punct de vedere din partea presedintelui Aliantei Sindicale Gheorghe Asachi, Violeta Amariei, aceasta nu a raspuns. Pâna la acest moment s-au propus noi directori la urmatoarele unitati de învatamânt: Liceul Teoretic D. Cantemir – prof. Anca Dimitriu, Scoala Gimnaziala M. Codreanu – prof. Ionela Calin, aceasta unitate se afla în atentia conducerii inspectoratului pentru recredibilizare în contextul cartierului printr-un demers managerial mai insistent si creativ, Scoala Gimnaziala Holboca – prof. Adrian Bratoi – director adjunct, Liceul B. Voda Halaucesti – prof. Lidia Neculaes. „Evaluarile si analizele continua. Conducerea Inspectoratului Scolar doreste sa asigure un climat educational performant în învatamântul preuniversitar, iar etapa de numire a directorilor prin delegatie este parte a acestui demers”, au precizat reprezentantii ISJ.

Sursa BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow