25.2 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023
Array

Schimbare radicală a vremii: ploi și temperaturi care scad chiar și la 15 grade Celsius

Vremea se schimbă radical în acest weekend. Se întorc ploile, mai întâi în Vestul ţării, iar apoi se vor extinde şi în restul regiunilor. Temperaturile vor scădea dramatic.

Potrivit meteorologilor, această instabilitate atmosferică se manifestă începând de sâmbătă seară până luni, la ora 18.00. Ploile sunt semnalate mai întâi în vestul țării, apoi în toată România.

”Vor fi descărcări electrice frecvente, averse torenţiale, pe arii restrânse grindină şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 de litri pe metru pătrat şi izolat 30-40 de litri pe metru pătrat”, anunţă meteorologii.

Dacă sâmbătă a fost caniculă în sudul țării, unde s-au înregistrat 33, chiar 34 grade, situația se schimbă la final de weekend. Iar de luni, vremea va fi răcoroasă în toată România. În nordul ţării, vor fi temperaturi nu mai mari de 15 grade, iar 25 de grade Celsius va fi temperatura medie în celelalte regiuni. De luni seară se aşteaptă o ameliorare, după ce vor înceta ploile.

Sursa Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow