11.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021
Array

Schimbare radicală a vremii: ploi și temperaturi care scad chiar și la 15 grade Celsius

Vremea se schimbă radical în acest weekend. Se întorc ploile, mai întâi în Vestul ţării, iar apoi se vor extinde şi în restul regiunilor. Temperaturile vor scădea dramatic.

Potrivit meteorologilor, această instabilitate atmosferică se manifestă începând de sâmbătă seară până luni, la ora 18.00. Ploile sunt semnalate mai întâi în vestul țării, apoi în toată România.

”Vor fi descărcări electrice frecvente, averse torenţiale, pe arii restrânse grindină şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 de litri pe metru pătrat şi izolat 30-40 de litri pe metru pătrat”, anunţă meteorologii.

Dacă sâmbătă a fost caniculă în sudul țării, unde s-au înregistrat 33, chiar 34 grade, situația se schimbă la final de weekend. Iar de luni, vremea va fi răcoroasă în toată România. În nordul ţării, vor fi temperaturi nu mai mari de 15 grade, iar 25 de grade Celsius va fi temperatura medie în celelalte regiuni. De luni seară se aşteaptă o ameliorare, după ce vor înceta ploile.

Sursa Observator

DE LA ACELAȘI AUTOR

Anunt de pierdere

Pierdut Registrul de Control: seria A nr. 2594415 din 16.11.2018 de la firma SC PERLA ROMANIEI SRL,...

Patrimoniului Mondial UNESCO: Centrul istoric din Praga

Centrul istoric din Praga a fost înscris în anul 1992 în lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO, potrivit...

Miercuri nu va curge apă la robinete în Blăgești și câteva localități din apropiere

Lucrări de igienizare a rezervoarelor de apă potabilă din comuna Todirești, municipiul Pașcani În scopul igienizării rezervoarelor de...

Cum ar putea arăta Pământul peste 500 de ani. Scenariile sumbre sunt mai probabile pentru omenire decât viitorul mult visat

În prezent, oamenii de știință au abilitatea de a face predicții relativ corecte cu privire la viitorul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI