14.9 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Veşti bune pentru şcoli: Fondul clasei intră în legalitate

fondul clasei

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, intentioneaza sa legalizeze fondul clasei, dar si sa impuna cateva reguli de transparenta pentru banii donati unitatilor de invatamant. Parintii ar putea contribui la noua versiune de fondul clasei si prin donatia celor 2% din impozit.

Remus Pricopie spera ca sistemul de strangere de fonduri sa fie definitivat in cursul acestui an. Ministrul sustine ca banii stransi in contul fiecarei scoli nu vor fi la discretia ministerului si nici macar a directorului institutiei scolare.

„Cu reguli foarte clare, acest cont sa fie auditat anual, iar parintii si scoala sa decida ceea ce considera ca trebuie sa faca cu acesti bani”, a explicat Ministrul Educatiei la Gandul Live.

Vestea legalizarii „fondului clasei“ ii bucura pe directorii unitatilor de invamant din Pascani. Asta pentru ca in acest fel, bugetele scolilor ar putea creste in functie de donatiile primite de la parinti. In alte scoli, fondul clasei era strans si pana acum in mod legal, dar de Asociatiile de parinti. Este si cazul Scolii Generale „Iordachi Cantacuzino” din Pascani unde de cativa ani a fost infiintata Asociatia Parintilor, care se ocupa exclusiv cu banii, in acest sens avand si un cont bancar. Conducerea scolii apeleaza la aceasta ori de cate ori are nevoie pentru premierea elevilor sau organizarea anumitor evenimente. ziarulorizont.info

 

Alte articole