0.2 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Schimb de experiență între 13 licee privind un proiect finanțat de Banca Mondială, la Colegiul Unirea Pașcani

Intalnire importanta joi, 9 septembrie 2021, la Colegiul CF Unirea din municipiul Pascani. Reprezentanti ai 13 scoli din judetul Iasi, dar si din Borca, judetul Neamt, s-au intrunit pentru a discuta despre un proiect finantat de Banca Mondiala – Rose.

Mai exact, a fost un schimb de experienta intre echipele de management ale celor 13 sub-proiecte ROSE (Romania Secundary Education Project)- Proiectul pentru Învățământul Secundar, implementat de Ministerul Educației în peste 1000 de licee din România, în perioada 2015 – 2022, monitorizate în județul Iași și Neamț de Alla Apopei.

Scopul proiectului este de a reduce abandonul în învățământul secundar și terțiar și creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat, incluzând activități de pregătire remedială pentru elevii de liceu, în vederea promovării Bacalaureatului, activități de consiliere și orientare în carieră, vizite de studiu, activități extrașcolare, dotări și renovări ale spațiilor de învățare.

Fiecare unitate de invatamant a precizat ce beneficii au fost aduse in scoala cu ajutorul acestui proiect.

In total, sunt 13 licee din Pașcani, Hălăucești, Iași, Tg. Frumos și Borca ( Neamț), care implementează granturile ROSE, începând din 2017. A fost un prilej bun de a face schimb de experiență privind activitățile organizate în perioada ultimului an, marcat de pandemie și de învățarea on-line, de identificare a soluțiilor la problemele proiectului într-o perioadă dificilă, de analiză a indicatorilor atinși, dar și adaptarea strategiilor de etapă pentru continuarea activităților în următorul an.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow