0.2 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021

Schimb de experiență între 13 licee privind un proiect finanțat de Banca Mondială, la Colegiul Unirea Pașcani

Intalnire importanta joi, 9 septembrie 2021, la Colegiul CF Unirea din municipiul Pascani. Reprezentanti ai 13 scoli din judetul Iasi, dar si din Borca, judetul Neamt, s-au intrunit pentru a discuta despre un proiect finantat de Banca Mondiala – Rose.

Mai exact, a fost un schimb de experienta intre echipele de management ale celor 13 sub-proiecte ROSE (Romania Secundary Education Project)- Proiectul pentru Învățământul Secundar, implementat de Ministerul Educației în peste 1000 de licee din România, în perioada 2015 – 2022, monitorizate în județul Iași și Neamț de Alla Apopei.

Scopul proiectului este de a reduce abandonul în învățământul secundar și terțiar și creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat, incluzând activități de pregătire remedială pentru elevii de liceu, în vederea promovării Bacalaureatului, activități de consiliere și orientare în carieră, vizite de studiu, activități extrașcolare, dotări și renovări ale spațiilor de învățare.

Fiecare unitate de invatamant a precizat ce beneficii au fost aduse in scoala cu ajutorul acestui proiect.

In total, sunt 13 licee din Pașcani, Hălăucești, Iași, Tg. Frumos și Borca ( Neamț), care implementează granturile ROSE, începând din 2017. A fost un prilej bun de a face schimb de experiență privind activitățile organizate în perioada ultimului an, marcat de pandemie și de învățarea on-line, de identificare a soluțiilor la problemele proiectului într-o perioadă dificilă, de analiză a indicatorilor atinși, dar și adaptarea strategiilor de etapă pentru continuarea activităților în următorul an.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Demersuri pentru un nou sediu de primărie, la Miroslovești

Se fac demersuri pentru un sediu nou de primarie in comuna Miroslovesti. In sedinta de Consiliu Local...

FOTO | Primul episod de iarnă din acest sezon. Nu au fost probleme în Pașcani și împrejurimi

A fost primul episod de iarna adevarata in Pascani, Targu Frumos, Harlau si comunele din imprejurimi, din...

Femeie lovită pe trecerea de pietoni, în Pașcani

Atentie la drum, mai ales atunci cand este vreme rea iar vizibilitatea redusa. O soferita in varsta...

VIDEO | O nouă campanie de informare privind colectarea deșeurilor în municipiul Pașcani – vegetație uscată și voluminoase

Administratia locala din Pascani a demarat o noua campanie de informare privind colectarea selectiva a deseurilor. De...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI