23 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

Schimb de experienţă între profesorii din Franţa şi România, la Şcoala Gastesti

Care sunt diferenţele dintre sistemul de învăţământ francez şi cel românesc? Asta au aflat patru învăţătoare din Franţa, venite într-un schimb de experienţă la şcoală din Gastesti. Vizita are loc în cadrului unui proiect ERASMUS, ce are ca scop formarea şi mobilitatea cadrelor didactice din Uniunea Europeană.

Timp de patru zile, Şcoala Gimnazială din suburbia Gastesti este gazda unei delegaţii formate din patru învăţătoare de la o şcoală din Franţa. De luni, cadrele didactice de peste hotare au participat la orele de predare, pentru a vedea cum funcţionează sistemul de învăţământ românesc.
Au observat diferenţele dintre România şi Franţa şi au făcut diferite activităţi de tip job shadowing. Cel mai mult au fost uimite de modul în care se păstrează tradiţiile româneşti şi câtă importantă are pentru noi sărbătoarea Sfintelor Paşti.

Învăţătoarele de naţionalitate franceză şi-au spus impresiile trăite în primele zile despre elevii şi profesorii din România în doar câteva cuvinte. Mâine, delegaţia din Franţa va merge în vizită la Primăria Paşcani, unde se vor întâlni cu cei care conduc municipiul.
Menţionăm că vizita are loc în cadrul unui proiect ERASMUS KA1, iar cadrele didactice străine sunt de la Şcoala Christian Le Verge, din localitatea Ploumagoar, Franţa.

Alte articole