20.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 19, 2021
20.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 19, 2021
Array

Schimb de experienta international la Colegiul Tehnic C.F. Unirea Pascani: Despre grija pentru persoanele cu dizabilitati

Ultimele știri

Astazi, 12 decembrie 2012, Colegiul Tehnic C.F.Unirea Pascani, a primit o delegatie din cinci tari europene in cadrul proiectului “Orientarea profesionala a persoanelor cu dizabilitati” Leonardo Multilateral. Este vorba despre reprezentati din Cehia, Spania, Anglia si Polonia, care pana vineri, 14 decembrie vor vizita toti partenerii din Romania si evenimentele istorice prin care tara noastra s-a facut cunoscuta.

Intr-o sala de clasa toti reprezentantii impreuna cu coordonatoarea proiectului, Maria Dolores Sanchez, au prezentat asociatia din care fac parte si cu ce se ocupa. Intreaga activitate a fost deschisa de Liliana Centea, director la Colegiul Tehnic C.F. Unirea, care a tinut sa multumeasca delegatiei pentru vizita. “ Ma simt onorata pentru vizita primita dar si ca facem parte din acest proiect, care reprezinta ferestre deschise catre o lume intreaga si sanse noi pentru persoanele cu cerinte speciale educationale” declara Liliana Centea.

Coordonatoarea proiectului vine din Spania si reprezinta Asociatia Deloa, care se ocupa cu integrarea persoanelor adulte speciale pe piata muncii. “Cel mai frumos lucru este ca fiecare dintre toti cei prezenti astazi ajuta persoanele speciale intr-un mod diferit dar cu acelasi tel. Putem invata unii de la ceilalti pentru a forma o lume mai buna, o lume in care toti suntem egali” a declarat Dolores Sanchez.

Partenerii din Bulgaria, reprezentati de Alexander Tolkov, au ca grup tinta liceeni si studentii iar prin diferite procedee invata cum sa puna bazele propriei afaceri. Printre persoanele speciale se numara cei cu deficiente mentale, auditive sau vizuale dar si cei care sufera de autism. O modalitate speciala de integrare folosesc si reprezentantii din Anglia. Ei au pus bazele unui radio si site online prin care cu ajutorul unei echipe formate din tineri sunt alaturi prin muzica de publicul tinta.

Mentionam ca partenerii proiectului din municipiul Pascani sunt Scoala Speciala, Complexul de Servicii Complexe “Sfantul Nicolae”, Agentia Locala pentru Ocuparea Fortei de Munca, Colegiul Tehnic C.F. Unirea iar din comuna Draguseni sunt Centrul de Asistenta si Informare Rurala si Directia de Asistenta Sociala din cadrul Primariei. Scopul proiectului este ajutorarea copiilor dar si adultilor cu cerinte educative speciale pentru integrarea in societate si in piata muncii, iar vizitarea partenerilor vizeaza schimbul de experiente in ceea ce priveste modalitatea de lucru cu aceste persoane speciale.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
20.7 ° C
21.1 °
16.7 °
80 %
3.3kmh
66 %
sâm
20 °
Dum
23 °
lun
24 °
mar
28 °
mie
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI