10.3 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 16, 2021
Array

Schimb de experiență în Spania, pentru o mai bună legătură între elev – profesor- părinte

Schimb de experiență în Spania, pentru o mai bună legătură între elev – profesor- părinte

Câțiva profesori de la o școală din Hîrlău se specializează pentru a ști cum să fie o relație mai bună între profesori – părinți – elevi. Astfel, în cadrul acestui proiect, cadrele dicatice au plecat pentru câteva zile în Spania, loc unde s-au întâlnit cu mai mulți profesori din țările partenere în proiectul finanțat cu fonduri europene. Ceea ce au învățat vor aplica cât mai curând și în cadrul școlii.

Au fost plecate pentru câteva zile în Spania și ce au văzut acolo, în școli, aplică cât pot de mult și elevilor. Este vorba despre trei profesori de la Liceul Tehnologic din Hîrlău, ce fac parte dintr-un proiect european și are ca scop o mai bună comunicare între părinți, elevi și profesori.

Pe parcursul celor cinci zile au avut loc zeci de activități în urma unui calendar bine pus la punct de oraganizatori.  De asemenea,  ideile și dezbaterile s-au concretizat. Și pentru că Spania este și o țară cu orașe turistice, nu au lipsit vizitele la cele mai frumoase obietive.

Următoarea vizită va fi la o școală dintr-un oraș din Portugalia, în luna aprilie a acestui an. În viitorul apropiat profesorii din Hîrlău vor ține o videoconferință culinară despre preparatele tradiționale ale poporului român, videoconferință ce poate fi văzută de toți partenerii.

Scopul final al proiectului este implicarea părinților în actul educațional și eliminarea barierilor în comunicare între părinți – elevi – profesori. Într-una dintre mobilități, elevii de la Liceul Tehnologic din Hîrlău vor avea ocazia să meragă în Polonia sau în Grecia.

Proiectul Erasmus+ este coordonat de o școală din Turcia și se va desfășura pe parcursul a doi ani cu vizite și activități în toate școlile participante din țări precum Polonia, Grecia, Letonia, Spania, Portugalia, România și Turcia.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

Săraca Deltă bogată, paradoxul neştiut de dincolo de frumuseţe. De la traiul de pe o zi pe alta, la încălcarea legii: “În cărţi e...

Ne mândrim cu delta, bucata noastră de ţară inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Pentru noi, tărâmul dintre...

Din bucătăriile virtuale, la tribunal. Jamila și Laura Laurențiu se luptă în instanță pentru eclerul la tavă

“Eclerul la tavă” este disputat în justiție de Jamila și Laura Laurențiu, ambele urmărite pentru rețetele pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI