More

  Schimb de experienţă în Italia pentru elevii păşcăneni

  Array

  sadoveanu in italia

  O saptamana in Italia, o experienta noua si prietenii legate intre tinerii pascaneni si zecile de persoane din Estonia si Italia. Intalnirea a facut parte dintr-un proiect european Youth In Action (“Tineret in actiune”). Cei opt elevi si 2 profesori insotitori de la Colegiul National “Mihail Sadoveanu” Pascani au lasat o impresia placuta celorlante doua echipe si datorita culturii, traditiei si identitatea nationala.

  In aceasta saptamana, cei 30 de participanti au avut ocazia sa lucreze intr-un mediu intercultural, sa colaboreze si sa discute cu tineri proveniti din alte tari. De asemenea, acesta experienta le-a dat sansa de a se cunoaste pe ei insisi in raport cu ceilalti, de a-si forma propriile impresii, de a combate prejudecati sau stereotipuri despre alte culturi. Intalnirea s-a desfasurat intr-o localitatea italiana, Marcellinara, din regiunea Calabria.

  Printre activitatile proiectului s-au numarat jocuri de incluziune sociala, expeditii in zona Calabria, vizite la institutii culturale, practicarea sporturilor in echipa, discutii despre nutritie si vizite la companii de procesare a alimentelor, actiuni ecologice. ziarulorizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet