16.9 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

Schimb de experienţă în Italia pentru elevii păşcăneni

sadoveanu in italia

O saptamana in Italia, o experienta noua si prietenii legate intre tinerii pascaneni si zecile de persoane din Estonia si Italia. Intalnirea a facut parte dintr-un proiect european Youth In Action (“Tineret in actiune”). Cei opt elevi si 2 profesori insotitori de la Colegiul National “Mihail Sadoveanu” Pascani au lasat o impresia placuta celorlante doua echipe si datorita culturii, traditiei si identitatea nationala.

In aceasta saptamana, cei 30 de participanti au avut ocazia sa lucreze intr-un mediu intercultural, sa colaboreze si sa discute cu tineri proveniti din alte tari. De asemenea, acesta experienta le-a dat sansa de a se cunoaste pe ei insisi in raport cu ceilalti, de a-si forma propriile impresii, de a combate prejudecati sau stereotipuri despre alte culturi. Intalnirea s-a desfasurat intr-o localitatea italiana, Marcellinara, din regiunea Calabria.

Printre activitatile proiectului s-au numarat jocuri de incluziune sociala, expeditii in zona Calabria, vizite la institutii culturale, practicarea sporturilor in echipa, discutii despre nutritie si vizite la companii de procesare a alimentelor, actiuni ecologice. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow