More

  Scene din “Hanul Ancutei” la Biblioteca Municipala pentru a marca Zilele “Mihail Sadoveanu”- VIDEO

  Array

  An de an, in perioada 21 octombrie – 8 noiembrie, autoritatile pascanene organizeaza evenimente pentru a marca zilele scriitorului pascanean Mihail Sadoveanu.

  Astazi, 3 noiembrie Biblioteca Municipala a fost gazda unor astfel de manifestari. Un grup de elevi ai Colegiului National “Mihail Sadoveanu”, alaturi de o eleva a Colegiului Tehnic de Cai Ferate “Unirea” au interpretat o sceneta pentru a ne aminti de “Hanul Ancutei” si de povestile legate de aceasta locatie. Pentru acest moment, sala de imprumut a Bibliotecii a fost transformata intr-un interior traditional Moldovenesc, fiind aduse tot felul de obiecte de vestimentatie sau ornament de la Muzeul Municipal Pascani.

  Precizam ca aceasta adaptare dupa Mihail Sadoveanu ii apartine profesoarei Cristina Liuta de la Colegiul National “Mihail Sadoveanu”.

  Invitati au fost si un grup de americani de la corpul pacii care au fost placut impresionati de cele vazute dar mai ales de gustarile traditionale romanesti cu care au fost serviti la finalul evenimentului.

  Dupa aceasta sceneta, incepand cu ora 14.00, in aceeasi locatie, a avut loc si un concurs de proza cu numele: “Recunoaste personajul!”. La final castigatorii au fost premiati cu carti, diplome si stilouri.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp