15.9 C
Paşcani
vineri, iunie 2, 2023
Array

Scene din “Hanul Ancutei” la Biblioteca Municipala pentru a marca Zilele “Mihail Sadoveanu”- VIDEO

An de an, in perioada 21 octombrie – 8 noiembrie, autoritatile pascanene organizeaza evenimente pentru a marca zilele scriitorului pascanean Mihail Sadoveanu.

Astazi, 3 noiembrie Biblioteca Municipala a fost gazda unor astfel de manifestari. Un grup de elevi ai Colegiului National “Mihail Sadoveanu”, alaturi de o eleva a Colegiului Tehnic de Cai Ferate “Unirea” au interpretat o sceneta pentru a ne aminti de “Hanul Ancutei” si de povestile legate de aceasta locatie. Pentru acest moment, sala de imprumut a Bibliotecii a fost transformata intr-un interior traditional Moldovenesc, fiind aduse tot felul de obiecte de vestimentatie sau ornament de la Muzeul Municipal Pascani.

Precizam ca aceasta adaptare dupa Mihail Sadoveanu ii apartine profesoarei Cristina Liuta de la Colegiul National “Mihail Sadoveanu”.

Invitati au fost si un grup de americani de la corpul pacii care au fost placut impresionati de cele vazute dar mai ales de gustarile traditionale romanesti cu care au fost serviti la finalul evenimentului.

Dupa aceasta sceneta, incepand cu ora 14.00, in aceeasi locatie, a avut loc si un concurs de proza cu numele: “Recunoaste personajul!”. La final castigatorii au fost premiati cu carti, diplome si stilouri.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow