More

  Scene din “Hanul Ancutei” la Biblioteca Municipala pentru a marca Zilele “Mihail Sadoveanu”- VIDEO

  Array

  An de an, in perioada 21 octombrie – 8 noiembrie, autoritatile pascanene organizeaza evenimente pentru a marca zilele scriitorului pascanean Mihail Sadoveanu.

  Astazi, 3 noiembrie Biblioteca Municipala a fost gazda unor astfel de manifestari. Un grup de elevi ai Colegiului National “Mihail Sadoveanu”, alaturi de o eleva a Colegiului Tehnic de Cai Ferate “Unirea” au interpretat o sceneta pentru a ne aminti de “Hanul Ancutei” si de povestile legate de aceasta locatie. Pentru acest moment, sala de imprumut a Bibliotecii a fost transformata intr-un interior traditional Moldovenesc, fiind aduse tot felul de obiecte de vestimentatie sau ornament de la Muzeul Municipal Pascani.

  Precizam ca aceasta adaptare dupa Mihail Sadoveanu ii apartine profesoarei Cristina Liuta de la Colegiul National “Mihail Sadoveanu”.

  Invitati au fost si un grup de americani de la corpul pacii care au fost placut impresionati de cele vazute dar mai ales de gustarile traditionale romanesti cu care au fost serviti la finalul evenimentului.

  Dupa aceasta sceneta, incepand cu ora 14.00, in aceeasi locatie, a avut loc si un concurs de proza cu numele: “Recunoaste personajul!”. La final castigatorii au fost premiati cu carti, diplome si stilouri.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  PMP cere adoptarea în regim de urgenţă a legilor privind eliminarea pensiilor speciale şi reducerea numărului de parlamentari la 300. (P)

  PMP a cerut astăzi convocarea Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru eliminarea din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor a...

  Investitii din fonduri UE, in pericol! Trei proiecte in intarzaiere. Primarul Pintilie, depasit de complexitatea problemelor

  Situatie ingrijoratoare la Primaria Pascani cu investitiile publice finantate partial din fonduri europene. Trei din cele patru proiecte aflate in derulare prin ADR  Piatra...

  Reportaj despre un elev de la Liceul Special Târgu Frumos, devenit profesor în școala de unde a pornit în viață – VIDEO

  Avea doar 9 ani când o afecţiune oftalmologică îl lăsa fără vedere. Dar nu şi fără speranţă. A terminat şcoala, a făcut facultatea şi...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI