1.9 C
Paşcani
miercuri, martie 29, 2023
Array

Scaunele auto pentru copii, la mare căutare

Scaunele auto pentru copiii sunt la mare căutare în această perioadă. Conform regulilor care au intrat în vigoare de saptamana trecuta, toţi copiii cu înălţime mai mică de 135 de centimetri pot fi transportaţi în autovehicule, doar dacă sunt asiguraţi într-un scaun special. În caz contrar, şoferii se pot alege cu o amendă de până la 500 de lei.

SCAUNE AUTO

Părinţii grijulii se grăbesc să cumpere scaunele auto speciale pentru cei mici, o data cu intrarea in vigoare a noilor reguli pentru transportul prichindeilor in autoturisme. Preţurile unor astfel de dispozitive variază între 79 de lei si poate ajunge pana la cateva sute de lei. Cu toate astea, vânzările au crescut în ultima perioadă.

Scaunele speciale pentru copii trebuie montate pe locurile din spate ale maşinii. Iar dacă minorul are până în trei ani, el trebuie supravegheat în permanenţă de un adult. Totuşi, pot fi montate şi pe scaunele din faţă, dar cu spătarul către parbriz. Şi asta numai după ce este dezactivat airbag-ul frontal.

Șeful Biroului Rutier din Pascani, Costel Spanu spune ca actiuni de prevenire au avut loc in urma cu cateva zile, iar soferii care au copii mici au inteles acest lucru. Intrata in vigoare de o saptamana, politistii nu au sanctionat momentan pe nici un sofer.

Dacă şoferii nu respectă noile reguli de circulaţie privind transportul copiilor în maşină, vor fi amendaţi cu aproape 500 de lei şi 3 puncte penalizare.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow