10.4 C
Paşcani
duminică, aprilie 2, 2023
Array

Scările mari un nou început. Cum vor arăta după modernizare – VIDEO

Unul dintre simbolurile Pascaniului a început să fie reconstruit. Este vorba despre scările mari care se află în plin proces de modernizare în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană al Municipiului Paşcani. Constructorii au început deja lucrările şi trebuie să le finalizeze până în luna noiembrie a acestui an.

scarile mari

Ele vor arata diferit că până acum. Conform celor spuse de viceprimarul Municipiului, Vasile Axinte şi a videograficul făcut de proiectant, acestea vor fi reabilitate fără a fi modificată arhitecura existenţa. Vor fi 200 de trepte, împărţite în 20 de pachete a câte 10 trepte. Vor fi şi zone de odihnă cu bănci şi belvedere. Ele vor fi acoperite cu pavaj din piatră spartă artificială.

Şi scările mici vor fi modernizate şi reabilitate, tot prin programul PID. Ele vor fi împărţite în 3 segmente. Prima si a treia prin 50 de trepte în pachete de câte 10 trepte. Al doilea tronson va avea 80 de trepte a câte 16 pachete de către 5 trepte. Ele vor fi îmbrăcate cu pavaj din piatră artificială. Mai mult, acestea vor avea şi pantă de acces.

Şi pe Esplanada se lucrează de zori. Au început să fie construite două fântâni arteziene, una în faţă Grădiniţei nr 6, iar cealaltă în capătul Esplanadei, spre Poliţie.

Au fost refăcute şi jardinierele pentru flori. Conform datelor din proiect vor fi construite şi două socluri pentu statui şi achiziţionat 647 demobilier urban, de la coşuri de gunoi până la bănci.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow