15.2 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023
Array

Pericol de explozie în gara Paşcani, în urma unor scăpări de gaze (VEZI FOTO)

Triaj Pascani vagoane cisternaIn aceasta dimineata, 19 aprilie a.c., pompierii pascaneni au fost solicitati sa intervina intr-o situatie extrema in triajul Garii Pascani, unde mai multe vagoane de tip cisterna aveau pierderi mari de gaz, existand pericol de explozie.

Garnitura formata din 35 de vagoane dintre care, dintre care 10 tip cisterna incarcate cu butan, circula pe ruta Republica Moldova-Ploiesti, iar cand a ajuns in triajul Garii Pascani, angajatii CFR care verificau starea incarcaturii au ramas ingroziti. Doua dintre acestea aveau pierderi mari de gaze.

Imediat, in fosta statie de prespalare vagoane s-au deplasat mai multi lucratori de politie, jandarmi si echipe de pompieri.

Triaj Pascani vagoane cisterna1

Autoritatile sosite la fata locului au asigurat zona pe o raza de cateva sute de metri, iar angajatii ISU au intervenit pentru a opri scurgerile de gaze. In scurt timp, acestia au stabilit ca pierderile provin de la doua vane slabite.

Triaj Pascani vagoane cisterna2

 

Deasemenea, garniturile aflate pe celelalte linii au fost transportate inspre Stolniceni si Pascani, iar traficul feroviar a fost oprit timp de cateva ore.

Potrivit comandantului ISU Pascani, col. Sandu Vornicu, vantul care sufla in zona a ajutat autoritatile, deoarece gazul se imprastia inspre campul din zona.

Triaj Pascani vagoane cisterna3In jurul orelor 11:00, pompierii au reusit sa sigileze vagoanele problema, iar traficul feroviar a fost reluat.

Alte articole