More

  Pericol de explozie în gara Paşcani, în urma unor scăpări de gaze (VEZI FOTO)

  Array

  Triaj Pascani vagoane cisternaIn aceasta dimineata, 19 aprilie a.c., pompierii pascaneni au fost solicitati sa intervina intr-o situatie extrema in triajul Garii Pascani, unde mai multe vagoane de tip cisterna aveau pierderi mari de gaz, existand pericol de explozie.

  Garnitura formata din 35 de vagoane dintre care, dintre care 10 tip cisterna incarcate cu butan, circula pe ruta Republica Moldova-Ploiesti, iar cand a ajuns in triajul Garii Pascani, angajatii CFR care verificau starea incarcaturii au ramas ingroziti. Doua dintre acestea aveau pierderi mari de gaze.

  Imediat, in fosta statie de prespalare vagoane s-au deplasat mai multi lucratori de politie, jandarmi si echipe de pompieri.

  Triaj Pascani vagoane cisterna1

  Autoritatile sosite la fata locului au asigurat zona pe o raza de cateva sute de metri, iar angajatii ISU au intervenit pentru a opri scurgerile de gaze. In scurt timp, acestia au stabilit ca pierderile provin de la doua vane slabite.

  Triaj Pascani vagoane cisterna2

   

  Deasemenea, garniturile aflate pe celelalte linii au fost transportate inspre Stolniceni si Pascani, iar traficul feroviar a fost oprit timp de cateva ore.

  Potrivit comandantului ISU Pascani, col. Sandu Vornicu, vantul care sufla in zona a ajutat autoritatile, deoarece gazul se imprastia inspre campul din zona.

  Triaj Pascani vagoane cisterna3In jurul orelor 11:00, pompierii au reusit sa sigileze vagoanele problema, iar traficul feroviar a fost reluat.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Reportaj despre un elev de la Liceul Special Târgu Frumos, devenit profesor în școala de unde a pornit în viață – VIDEO

  Avea doar 9 ani când o afecţiune oftalmologică îl lăsa fără vedere. Dar nu şi fără speranţă. A terminat şcoala, a făcut facultatea şi...

  A fost ales viceprimarul comunei Heleșteni – Constantin Serediuc, de la PNL

  Sedinta importanta de Consiliu Local in comuna Helesteni, marti, 24 noiembrie, la Centrul de Zi din satul Harmaneasa. Dupa completarea legislativului cu ultimul consilier...

  FOTO – Un valoros coif medieval descoperit la Paşcani în 2010, dispărut fără urmă

  Radu Oltean, unul dintre cei mai apreciaţi autori de ilustraţie documentară cu subiect istoric din ţară, atrage atenţia că un coif medieval descoperit pe...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI