15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Scandul “mită” la Actualitatea TV: A trecut o săptămână de zile si nu au fost prezentate probele

 

A trecut aproape o săptămână de zile de când jurnaliştii de la Actualitatea TV susţin că deţin o înregistrare audio sau video din care ar reieşi ca primarul Dumitru Pantazi, prin intermediul viceprimarului Vasile Axinte, ar fi încercat să îi mituiască pe jurnaliştii de la Actualitatea TV. De atunci şi până în prezent nu a fost prezentată (difuzată) proba. Asta însemna că ori „marea dezvăluire” este o minciună sau o înscenare ori înregistrarea a fost editata iar transcrierea publicată nu este reală.
Amintim că viceprimarul Vasile Axinte, cel care este acuzat că ar fi încercat să cumpere bunăvoinţa jurnaliştilor de la Actualitatea TV Paşcani neagă acuzaţiile care i-au fost aduse. El susţine că nu a fost trimis de primarul Dumitru Pantazi pentru a vorbi cu ziariştii despre un eventual contract de publicitate pentru perioada campaniei electorale ci a fost invitat de mai multe ori chiar de patronul televiziunii, Răzvan Grecu.
“Am fost întrebat de mai multe ori ce face PSD în campania electorală şi am fost invitat să discut despre un eventual contract de publicitate electorală. Mi s-a cerut 25000 de Euro după care am fost întrebat dacă am un răspuns în legătură cu oferta lor. Nu am fost trimis de primarul Dumitru Pantazi, a fost decizia mea pentru că urma să mă ocup de campania electorală. Este un demers firesc, toate partidele poartă astfel de discuţii pentru publicitate electorală, în condiţii legale nu altfel. Nu mă refer doar pentru televiziuni ci şi pentru ziarele şi site-urile de ştiri. Era suficient să spună că nu sunt interesaţi, că vor să promoveze doar candidatul PNL şi ar fi fost clar pentru toată lumea. Faptul că au mers mai departe, au înregistrat discuţia, şi au publicat-o denotă că am fost atras într-o cursă, că au avut un plan de discreditare a mea şi a primarului.”
Mai mult, Axinte susţine că transcrierea înregistrării audio cu negocierea publicată de ATV este inexacta, scoasă din context şi conţine mai multe fraze adăugate şi că va da în judecată postul Actualitatea TV.
“Sunt multe cuvinte din transcriere neadevărate sau inexacte. Să publice şi înregistrarea audio, cea needitata. Am discutat deja cu un avocat, urmează să îi dau în judecată…”
Primarul Dumitru Pantazi confirma varianta colegului său de partid.
“Nu am vorbit şi nici nu i-am cerut viceprimarului Vasile Axinte să negocieze ceva cu jurnaliştii. Deocamdată ne organizăm pentru campania electorală, nu a fost stabilit nici un buget, nu avem încheiat nici un contract..” a explicat edilul municipiului.
Menţionăm că ţinta acestui scandal este primarul Dumitru Pantazi, candidatul PSD pentru un nou mandat la alegerile locale din 5 iunie. Jurnaliştii ATV au regizat acest spectacol şi pentru a-şi spăla ruşinea după scandalul cu Apa Vital, societate linşata mediatic în contextul în care a refuzat să încheie un contract de publicitate de 5000 lei pe lună cu ATV.
PS: Declaraţiile prezentate de BIT TV reprezintă, întocmai, punctul de vedere exprimat de viceprimarul Vasile Axinte, cu o zi înainte de publicarea articolului, în cadrul unei discuţii  cu jurnalistii  care a avut loc în biroul de la Primărie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow