13.8 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Scandalurile nu contenesc la Valea-Seacă. Primăria riscă să piardă o finanţare de 95.000 de euro

Problemele nu contenesc să apară în Valea-Seacă. Comuna riscă să rămână fără o finanţare de aproape 100.000 de euro, din cauza scandalurilor din administraţia locală. Banii ar urma să fie primiţi printr-un proiect cu fonduri europene, însă toată documentaţia este blocată în lipsa unei hotărâri de Consiliu Local. Ieri a fost convocată o şedinţa de acest fel, dar nu s-a mai ţinut din cauza unor neînţelegeri. Termenul de depunere a dosarului pentru finanţare expiră în câteva zile.

 

Ape tulburi în administraţia locală din Valea-Seacă. Mai mulţi aleşi locali din opoziţie sunt acuzaţi de primarul comunei că încearcă să blocheze orice investiţie care ar urma să se facă în comunitate. Acest lucru s-ar fi întâmplat şi ieri, când s-ar fi convocat o şedinţa extraordinară pentru votarea unui proiect privind achiziţionarea unui buldoexcavator cu fonduri europene.

Secretarul comunei este în concediu, convocarea s-a făcut de o altă persoană care îi ţine locul, iar o parte din consilieri au considerat ilegal acest lucru.

Din acest motiv, proiectul nu a mai fost supus dezbaterii şi votat. În aceste condiţii, administraţia locală ar putea pierde finanţarea de 95.000 de euro. Toată documentaţia privind accesarea acestor fonduri trebuie depusă în câteva zile la Agenţia pentru Finanţarea Investiilor Rurale.

Mâine, se va convoca o şedinţa de îndată pentru acest proiect de hotărâre. Primarul comunei, Gheorghe Baiceanu, speră că măcar de această dată, aleşii să înţeleagă şi să voteze în favoarea investiţiei.

Menţionăm că scandalurile între opoziţie şi putere se ţin lanţ de o perioada bună de timp. Din acest motiv, potrivit celor spuse de edilul comunei, în cursul zilei de mâine corpul de control al Prefecturii Iaşi ar urma să vină la Primăria Valea-Seacă în urma unor reclamaţii.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow