More

  Scandalul dintre consilierii pascaneni, scade presiunea la apă

  Scandalurile politice din legislativul păşcănean dăunează grav interesului public. Locatarii de la bloc ar putea avea probleme cu presiunea apei la robinet, aşa cum s-a întâmplat de câteva ori până acum, pe motiv că nu a fost clarificata situaţia echipamentelor tehnice.

  În momentul de faţă, ele sunt date în administrarea regiei locale de termoficare care le folosesc pentru ridicarea apei calde pentru locuinţele de la etaj. În acelaşi timp staţiile sunt folosite şi de ApaVital pentru pomparea apei reci, până la ultimul etaj al blocurilor. Deoarece toate costurile de funcţionare şi echipamentele sunt întreţinute de operatorul de apă acesta a cerut să îi fie date în exploatare pentru a putea fi deduse cheltuielile.

  De cealaltă parte, conducerea RAGCL Paşcani susţine că este de acord cu solicitarea operatorului ieşean, pe motiv că nu are bani să întreţină echipamentele. Proiectul a fost supus aprobării Consiliului Local de mai multe ori până acum dar a fost respins de fiecare dată. Ultimele discuţii au avut loc în şedinţa de la sfârşitul lunii trecute.
  Primarul Dumitru Pantazi a explicat că staţiile de pompare sunt ale administratiei locale şi că ele ar trebui date spre exploatare societăţii ApaVital,  pentru a putea achita facturile la curent şi cele de întreţinere. În schimb municipalitatea ar urma să încaseze o redevenţă.
  În replică consilierii din opoziţie au cerut amânarea proiectului pentru a clarifica de ce RAGCL vrea să renunţe la administrarea acestor echipamente. Ei au atras atenţia că regia ar putea fi pusă în situaţia de a achita o chirie inacceptabilă impusă de ApaVital pentru pompele pe care acum le folosesc gratuit.

  O altă propunere din parte consilierilor liberali a fost că proiectul să fie aprobat pentru început doar pentru centrala termică CT 10, care a fost dezafectată.
  Proiectul propus de primar a fost susţinut de consilierii PSD şi PMP. Sorin Olariu a motivat că cei care au apă trebuie să poarte şi responsabilitatea presiunii şi prin urmare trebuie să aibă echipamentele în exploatare.
  De asemenea consilierul Vasile Haldan a spus că acest conflict există de ani de zile şi că ar trebui rezolvat de administratia locală iar administratorul public a subliniat că ApaVital este furnizor pentru toate apartamentele pe când RAGCL da căldura doar la mai puţin de 3000 dintre ele.
  Până la urma, proiectul nu a fost aprobat pe motiv că nu a obţinut suficiente voturi, deşi municipalitatea ar fi urmat să încaseze o redevenţă mai mare la apă, în schimbul folosinţei şi întreţinerii echipamentelor.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Reacția primarului după ce a primit semnăturile pentru transportul elevilor: Am nevoie de informații suplimentare. Voi sta de vorba cu părinții după ce voi...

  Problema transportului elevilor școlii “Iordache Cantacuzino”, care fac naveta pe jos , câțiva km pe zi printre mașini, pentru a ajunge la noua locație,...

  Primarul din Stolniceni Prăjescu a oferit flori de Ziua Femeii, în școlile din comună – FOTO

  Ziua Femei a fost sarbatorita luni atat in marile orase cat si la sate. In Stolniceni Prajescu, a devenit o traditie ca de 8...

  Mesajul primarului municipiului Pașcani, Marius Pintilie, de Ziua Internațională a Femeii – VIDEO

  Primarul municipiului, Marius Pintilie, a transmis si el un mesaj pentru femei, cu ocazia zilei de 8 martie. In clipul video postat pe pagina...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI