More

  Scandalul chioșcurilor de la Hârlau

  Array

  La Hârlău unii consilieri vor chioșcuri și tarabe în centrul orașului, iar alții insistă pe respectarea legilor în vigoare și vor să le desființeze. Cetățenii din localitate nu au opinii clare, iar primarul e supărat pe consilierii care își urmăresc interesele personale.

  Dispute aprinse la Hârlău în ultima ședință de Consiliu Local pe tema tarabelor din centrul orașului. Unii vor să le desființeze sau să le mute în altă parte, deoarece activitatea lor încalcă legislația în vigoare, iar alții sunt de părere că ar trebui să fie modificate prevederile legislative în așa fel încât acestea să poată funcționa în continuare.
  Constantin Cernescu, primarul localității motivează propunerea de a fi desființate aceste construcții deoarece sunt improprii zonei, facilitează comercializarea ilegală de țigări și alte produse de contrabandă, ba chiar împiedică libera circulație a cetățenilor pe trotuare.
  chioscuri harlau
  Cetățenii din Hârlău nu par deranjați de chioșcurile și tarabele de pe strada Ștefan cel Mare, considerând că primăria ar trebui să decidă ce se va întâmpla cu aceste construcții care în prezent nu mai îndeplinesc condițiile legale de funcționare, unii fiind de părere că nu deranjează pe nimeni, iar alții nici nu le-au remarcat existența.

  Cei care sunt împotriva desființării sau mutării activității acestor chioșcuri în alte zone sunt câțiva consilieri PNL, PDL și chiar PSD, așa cum a susținut primarul urbei în fața pensionarilor la activitatea organizată în cinstea lor, enumerând pe Adrian Ștefănescu, Constantin Fotea, Gheorghe Avornicesei, care în opinia sa nu se gândesc la interesul comunității, ci își urmăresc interesele personale.

  Precizăm că în prezent activitatea comercială prestată la chișcurile din centrul orașului Hîrlău intră sub incidența legii, conform unei hotărâri a Consiliului Local emisă tocmai în anul 2013, conform căreia acestea nu au voie să funcționeze în acea zonă, iar în ședința de consiliu de săptămâna trecută câțiva consilieri au încercat să modifice precizările acestei hotărâri pentru ca activitatea prestată de comercianții în cauză să intre în legalitate.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Anunt licitatie spatiu Pascani

  SCM GR I MUNCA COLECTIVA Pascani anunta scoaterea la licitatie pentru vanzare a spatiului in suprafata de 96,46 mp, situat in Pascani, strada Gradinitei, nr...

  Mașină cu țigări de contrabandă, oprită în trafic la Târgu Frumos

  La data de 25 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi au depistat un bărbat, de 52 ani, din jud. Neamţ,...

  Incendiu la o locuință din Vânători

  În data de 01.2021, ora 13:46, două echipaje din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în localitatea Vânători, comuna Vânători, judeţul Iași, pentru...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI