23 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

„Scandalul apei“: pagubă de 13 milioane de euro? Telenovela anilor 2014-2015, un nou episod la Tribunalul Iaşi

O nouă etapă în conflictul iscat de delegarea serviciului de apă din Paşcani. ARSACIS a chemat la bară Consiliul Local Paşcani, acuzându-l că periclitează contractarea a 13 milioane de euro din fonduri europene.

Problemele privind furnizarea serviciilor de apă şi canalizare din Paşcani continuă în instanţele de judecată ieşene. Reprezentanţii Asociaţiei Regionale a Serviciilor de Apă-Canal Iaşi (ARSACIS) au dat recent în judecată Municipiul Paşcani, prin primarul Dumitru Pantazi. Reclamanţii le solicită judecătorilor să dispună suspendarea şi, mai apoi, anularea unei hotărâri a Consiliului Local Paşcani.

O decizie păguboasă

Reclamanţii au precizat în cererea adresată Tribunalului Iaşi că, la finele lunii ianuarie a acestui an, Consiliul Local Paşcani a decis denunţarea unilaterală a contractului de delegare a gestionării serviciului public de alimentare cu apă şi canalizare către SC ApaVital SA. În opinia acestora, o astfel de hotărâre este extrem de păguboasă atât pentru administraţia locală, cât şi pentru cetăţenii din Paşcani. „Pe data de 23 februarie 2015, noi am formulat o plângere administrativă prealabilă, dar municipalitatea nu a furnizat un răspuns în termenul prevăzut de lege. Denunţarea unilaterală nu este prevăzută ca o clauză de încetare a contractului încheiat între ARSACIS şi SC ApaVital SA. Mai mult, o astfel de decizie ar putea pune în pericol întârzierea implementării proiectului POIM 2014 – 2020“, a menţionat Paul Benesch, directorul executiv al ARSACIS.

Continuare pe 7 EST

Alte articole