10.4 C
Paşcani
duminică, aprilie 2, 2023
Array

Scandalul apei, categoria grea. Cele mai importante societăţi din Paşcani ameninţate că vor rămâne fără servicii de epurare

Situaţie complicată pentru trei societăţi din Paşcani. Sunt ameninţate că vor rămâne fără servicii de epurare chiar de Prest Serv Apa. Este vorba despre fabrica de produse de carne Kosarom, fabrica de drojdie Rompak şi abatorul Romcarn Prod SRL.
Serviciile urmează să fie sistate începând cu data de 16 martie. Operatorul local motivează că a recurs la acesta măsură deoarece contravaloarea serviciului este încasata de Apa Vital Iaşi societate care refuză să plătească vreun leu prestatorului de servicii, Prest Serv Apa SĂ Paşcani. Asta deoarece nici până acum cele două părţi nu au ajuns la o înţelegere privind încheierea unui contract. Conducerea societăţii din Paşcani a mai ameninţat că dacă contractul nu va fi încheiat imediat de pe data de 23 vor înceta prestarea serviciilor de epurare pentru Apa Vital.
În replică reprezentanţii Apa Vital susţin că nu au nici o responsabilitate petru acesta situaţie şi că nu s-ar fi ajuns aici dacă serviciile de epurare erau date spre exploatare operatorului ieşean.
Menţionăm în prezent societatea din Paşcani are de încasat peste 2 milioane de lei pentru serviciile de epurare prestate operatorului ieşean. Operatorul ieşean a refuzat să încheie contractul pe motiv că nu vrea să achite decât pentru debitul de apă rezultat din facturi nu şi pentru pierderile de pe reţea. Consiliul Local a aprobat un preţ dar până acum nu a fost făcută nici o plată. Din acest motiv societatea din Paşcani nu are cu ce să îşi achite facturile la furnizorul de energie şi este ameninţată că va rămâne fără curent electric. Dacă se va ajunge în acesta situaţie, staţia de epurare ar urma să fie închisă iar în consecinţă furnizarea apei va fi întreruptă în tot oraşul.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow