16 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Scandal urias la Targu-Frumos: Sute de familii fara apa. Primarul amendat de un politist datornic

Scandal urias in orasul Targu Frumos, dupa ce 11 scari de bloc au fost debransate de la reteaua publica de apa si canalizare, pentru datorii uriase. Printre victime se afla si locatari care sunt cu plata la zi a facturilor. Pentru rezolvarea problemei a intervenit si primarul orasului. Acesta s-a ales cu o amenda de 500 de lei, pentru ca ar fi rugat un politist ramas in urma cu plata la apa, sa isi achite datoriile.

Situatie disperata la Targu-Frumos. Mai multe scari de bloc au ramas fara apa curenta, dupa ce societatea ApaVital Iasi a intrerupt furnizarea in urma cu o saptamana, din cauza datoriilor uriase acumulate la asociatia din care fac parte. Oamenii nemultumiti arunca vina pe reprezentantii Asociatiei de Proprietari 1 Mai, din care fac parte. Ei spun ca banii dati pentru consumul de apa nu au fost trimisi catre societatea ieseana si ca membrii asociatiei isi iau salariile tocmai din aceste sume. Astazi, la sediul de pe strada cu aceeasi nume, s-au adunat zeci de locatari pentru a cere lamuriri.

In replica, presedinta asociatiei, pusa in functie in urma cu un an, spune ca s-au facut in prima faza angajamente de plata si au fost luate apometrele celor rau-platnici, insa situatia s-a agravat. Reprezentantii ApaVital Iasi au inceput sistarea furnizarii apei pe scari de bloc.
Tot ea spune ca, au fost facute plati catre societatea ieseana si neaga zvonurile ca ar fi luat din banii dati de locatari pentru facturi.

Si edilul orasului, Ionel Vatamanu, a incercat sa intervina pentru rezolvarea problemei. Un politist ar avea datorii de 9.000 de lei la apa, iar alesul local ar fi incercat sa vorbeasca cu acesta pentru a lamuri situatia. S-a ales insa cu o amenda de 500 de lei, cel mai probabil pentru tulburarea linistii si ordinii publice.

Totodata, Vatamanu condamna actiunea societatii de apa si canal. El sustine ca nu trebuie recurs la debransarea scarilor de bloc si ca problema trebuie mediata astfel incat cei care platesc sa nu ramana fara acest serviciu.
In unele zone au inceput lucrari pentru realizarea bransamentului individual. Este doar una din situatiile care ii salveaza pe locatari. Pentru a nu mai depinde de ApaVital Iasi, primarul spune ca vrea sa incerce un proiect pilot pentru realizarea unui put de apa, care sa alimenteze un bloc.

In replica la tot acest scandal, reprezentantii operatorului de apa spun ca au fost nevoiti sa inchida furnizarea din cauza datoriilor uriase si a esalonarilor repetate nerespectate. Potrivit informatiilor postate pe site-ul acesteia, Asociatia 1 Mai din Targu-Frumos are o datorie de 377.000 de lei, la care se adauga penalizari de 500.000 de lei.

Locatarii nemultumiti au posibilitatea legala de a-si face bransamente individuale astfel incat sa nu mai depinda de datornici. Contractele vor fi insa incheiate doar dupa achitarea restantelor.
Pana la gasirea unei solutii, in sute de apartamente care fac parte din asociatia din oras, nu va mai curge apa la robinet.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI