22.1 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Scandal privind transportul gratuit al elevilor pascaneni. Cu sau fara abonament, cine plateste?

Scandal urias la Pascani pe tema transportului gratuit pentru elevi. Reprezentantii Primariei si cei ai operatorului local au opinii diferite cu privire sursa de finantare , acoperirea cheltielilor si modul de acordare al acestui drept prevazut de lege.

Mai exact municipalitate sustine ca toti elevii pascaneni pot calatori gratuit si necondiitonat, cu toate mijloacele de transport public local din Romania, in limita subventilor acordate de stat, iar conducerea de la CLP Ecoserv sustine ca elevii au trebuie sa depuna o cerere pentru a obtine un abonament, iar cheltuielile sa fie decontate de autoritatea locala.

In cursul zilei de miercuri, transportatorul local a anuntat ca eliberarea abonamentelor gratuite se face doar pe baza unei cereri, unde sa fie trecute numele si domiciliul elevilor precum si traseul pe care calatoreste si o fotografie.

In replica, administratorul public Claudiu Bodoasca a spus, in cadrul unei conferinte de presa, ca solicitarile directorului Leonard Ursu sunt abuzive.

Administratorul public a mai precizat ca Guvernul va acorda subventii pentru trasnportul public al elevilor si ca operatorii trebuie sa se incadreze in sumele respective. De asemenea transportul elevilor cu autobuzele municipalitatii ar trebui sa se faca pe baza unor bilete gratuite care sa fie date de soferi, nu cu abonamente. Deocamdata se asteapta clarificari legislative dar si aprobarea bugetului de stat. Bodoasca a mai spus ca Primaria a achitat toate facturile catre societatea de transport public local, pana la modificarea Legii Educutiei pentru care se asteapta normele de aplicare.

De cealalta parte, directorul societatii CLP Ecoserv SRL sustine ca cerintele operatorului local de transport sunt legale si vor fi mentinute. Leonard Ursu a mai spus ca toti elevii beneficiaza de transport gratuit, pe toate traseele, doar daca au abonament, iar Primaria trebuie sa faca decontarea serviciilor din finantarea de baza acordata scolilor, bani care nu au fost rezervati in acest sens, in luna ianuarie de ex.

Mentionam ca abonamentele pentru transport gratuit urmeaza sa fie ridicate de la fostul sediu al regiei locale de termoficare intre orele 07.30 -09.00 sau de la sediul din strada Morilor, intre orele 10.30 – 16.00. Anul trecut au fost emise peste 200 de abonamente, ultima factura emisa si neachitata, pentru luna noiembrie, fiind de cca 28 000 lei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow