17.3 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

Scandal privind masacrul cainilor comunitari la groapa de gunoi. O asociatie de protectie a animalelor acuza Primaria Pascani ca impusca cainii.

Scandal fara precedent pe tema cainilor comunitari. Reprezentantii unei asociatii de protectie a animalelor din Pascani sustin ca aseara in jurul orei 17.00, indivizi necunoscuti au impuscat cca 30 de caini comunitari, pe amplasamentul fostei gropi de gunoi a municipiului Pascani. Nu se stie inca cine sunt vanatorii si mai ales de la cine au primit ordin sa traga dar suspiciunile se indreapta catre Primaria Pascani, cea care a declansat zilele trecute o ampla actiune de ecarisaj pe strazile municipiului.

In sprijionul prietenilor animalelor sunt numeroase marturii de la fata locului a unor oameni care sustin ca au vazut cu ochiii lor masacrul. Ei spun ca, aseara, au coborat dintr-o masina fara numere de matriculare doi cetateni necunoscuti, inarmati cu niste pusti de vanatoare. Ar fi tras fara mila timp, de cateva zeci de minute, in urma lor ramanand numai cadaver.

A doua zi reprezentantii asociatiei de protectie a animalolor au luat cu asalt biroul primarului. I-au cerut explicatii in legatura cu acesta situatie si masuri urgente la padocul de la Blagesti.

In replica reprezentantii Primariei sustin ca nu au nimic de aface cu actiunea de exterminare a cainilor comunitari. Viceprimarul municipiului, Vasile Axinte, sustine ca actiunile de acarisaj ale Primariei Pascani se desfasoara in conformitate cu prevederile legale, cu lasouri si tranchilozante, nu cu pusti cu alice.

Orizont.info

Alte articole