More

  Scandal pentru o nouă autogară privata la Paşcani. Primăria vrea să reconstruiască una pentru toţi transportatorii

  Array

  Scandal uriaş în cadrul şedinţei de Consiliu Local de la Paşcani privind înfiinţarea unei altei autogări în oraş. Proiectul de hotărâre a fost respins de către aleşii locali pe motiv că nu a respectat cerinţele legale. Totul a pornit de la precizările consilierului Ioan Danu în legătură cu documentaţia ataşată la proiect. El a solicitat mai multe informaţii privind avizele de funcţionare a autogării.

  solicitare autogara

  Consultantul care se ocupă de documentaţia tehnică a spus consilierilor păşcăneni că solicitările cerute astăzi în şedinţa nu sunt obligatorii si ca avizul este necesar pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare de la Ministerul Transporturilor. El a mai spus că este vorba despre o investiţie necesară oraşului Paşcani şi din cauza traficului intens în zona. Mai mult, şi pentru că Municipiul nu este doar un nod de cale ferată ci şi o aglomeraţie rutieră.

  Consilierul Codrin Toma, din Comisia Juridică a cerut lămuriri consultantului în legătură cu normele tehnice pe care trebuie să le îndeplinească autogara pentru functionare.

  Până la urmă, consilierii nu au aprobat proiectul de hotărâre. În mod surprinzător, consultantul prezent astăzi în sala de şedinţe a ameninţat consilierii că le face plângere penală. Aceştia l-au dat afară din sala de şedinţe.

  După votul negativ, consilierii locali au insistat asupra subiectului. Ei au ajuns la concluzia că Pascaniului are nevoie de o autogară, cu o suprafaţă de cel puţin un hectar.

  În sprijinul acestei propuneri a venit şi consilierul Dorin Nechifor. El a sublinita nevoia unei autogări la Paşcani, această urmând să fie amenajată pe rampa CFR, terenul urmând să fie pus la dispoziţia tuturor operatorilor de transport în comun.

  Menţionăm că la Pascani funcţionează deja o autogară privată.
  Pascaniul a avut o autogară care deservea întreagă zona dar a fost vândută de administraţia Răţoi, apoi dărâmată, terenul fiind revândut unui supermarket.

  Intreaga dezbatere in materialul video din cadrul stirilor INFOBIT.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet